Komedija zabune iz Teatra Rugantino

Teatar Rugantino

Svečana premijera nove predstave Teatra Rugantino će se održatinedjelju 20. siječnja, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

Komedija ‘Sirena i Viktorija’ ruskog dramatičara Aleksandra Galina, do sada neizvođena u Hrvatskoj, prije svega raskošna je komedija zabune koja, kako se predstava razvija, žanrovski prelazi u komičnu melodramu.

Aleksandar Galin predstavnik je onog dramskog pravca suvremene ruske drame koji se bavi sudbinom čovjeka u situaciji ne samo materijalne bijede, već, možda i važnije i bolnije, moralnog sloma čiji smo nemoćni svjedoci u tzv. procesu tranzicije, koji nikako ne prolazi. U tom smislu, Galin je naš suvremenik u svakom pogledu, a teme, likovi i situacije – našoj su kazališnoj publici bliski i prepoznatljivi. Režiju potpisuje redatelj Filip Grinvald kojem je ovo prva režija u Hrvatskoj.

Niz komičnih nesporazuma odigrava se između troje junaka Galinove komedije, koja nas, smijehom razoružane, suočava s vjerojatno najvažnijim htijenjem ljudske vrste: voljeti i biti voljen. Sve suptilne nijanse likova Sirene i Viktorije majstorski su utjelovile dvije sjajne glumice Gordana Gadžid i Dubravka Ostojić, a zašto je izbor, također sjajnog glumca, Mladena Vasaryja za ulogu Konstantina dobitna glumačka kombinacija, publika će vidjeti na sceni.

U siječnju će se predstava još moći pogledati 24. i 31. siječnja, a sljedeće izvedbe su 10., 16. i 28. veljače.

Komentiraj