Kolnici mokri i skliski, magla smanjuje vidljivost

Pixabay

Kolnici su mokri i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i Dalmaciji. Magla smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Mogući su odroni, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Na riječkoj obilaznici (A7) između čvorova Orehovica i Škurinje u smjeru GP Rupa vozi se usporeno u koloni dugoj oko 1 km, zbog prometne nesreće.

Kolona teretnih voziila kod graničnog prijelaza BREGANA u smjeru Slovenije duga je oko 2 km. Vozilo u kvaru nalazi se između tunela BRISTOVAC i tunela LEDENIK u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Posebne regulacije prometa na pojedinim graničnim prijelazima: za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica; na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja; od 2. studenog zbog radova na graničnom prijelazu Slavonski Šamac vozit će se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom. Radovi će trajati oko 20 dana; na graničnom prijelazu Harmica (SLO) zabrana je prolaska vozilima ukupne težine veće od 7,5 t.

Komentiraj