Klasika u nekadašnjoj industrijskoj hali: Simfonijski orkestar ‘No Borders Orchestra’ u Rijeci započeo turneju

Simfonijski orkestar No Borders Orchestra započeo je u ponedjeljak u nekadašnjoj industrijskoj hali Export u Rijeci svoju turneju ‘No Return to Normality’. Orkestar pod ravnanjem digigenta Premila Petrovića iz Rijeke je poslao poruku o želji za promjenama na globalnoj razini vjerujući kako umjetnost ima moć transformacije društva.

Na repertoaru su se našle kompozicije Shaker Loops Johna Adamsa, Vivaldi recomposed Maxa Richtera, Metamorphosen Richarda Straussa kao i trailer kompozicije Rethink! hrvatskog kompozitora Ivana Božićevića rađene posebno za ovu turneju.

Simfonijski orkestar svoju turneju ‘No Return to Normality’ nastavlja u Zagrebu, Sarajevu, Novom Sadu, Mariboru i Novoj Gorici.

No Borders Orchestra okupljen je s ciljem poticanja pozitivnog društvenog razvoja kroz pomirenje i kreativnu suradnju. Kroz svoj rad i glazbu traže načine za dekonstrukciju i transformaciju zajednica, zagovaraju pozitivne promjene sa željom da društveni angažman postane inkluzivniji, interkulturalniji, demokratskiji i otvoreniji.

Riječ je o ansamblu koji predstavlja platformu za nadilaženje nacionalizma, rasizma, ksenofobije, homofobije i naslijeđa prošlosti u regiji zapadnog Balkana, ali i šire. Orkestar čine profesionalni glazbenici iz svih zemalja zapadnog Balkana.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner