Kerum kaže da je na fešti u ‘Pršutu’ bio pomagač u kuhanju, policija u utorak pretresla konobu

Bivši splitski gradonačelnik, saborski zastupnik i poduzetnik Željko Kerum danima je među glavnim temama u javnosti, zahvaljujući zabavi u njegovoj konobi ‘Pršut’.

Kako je Nacional prvi objavio još prošlog tjedna, na toj su se zabavi našla i petorica splitskih sudaca.

Pogledajte kako je Željko Kerum zabavljao splitske suce u svojoj konobi

Suci Suda u Splitu na privatnoj zabavi Željka Keruma

Kerum je u srijedu, gostujući na N1 televiziji, komentirao druženje u ‘Pršutu’.

“Mornar je organizirao ručak, večeru. Ja sam bio pomagač pri kuhanju. Ja nemam veze s tim ljudima, žao mi je što im je naštetilo. Ja ako dobijem kaznu, naravno da ću snositi odgovornost. Policija je bila pretresti konobu jučer da utvrde koliko je ljudi bilo. Ali na rivi je isto puno ljudi, ima okupljanja”, rekao je Kerum.

Dodao je da je sa suprugom bio u hotelu u Istri, koji je za vrijeme večere bio pun. Požalio se i da Istra i Dalmacija nisu isto tretirane. “Da se to dogodi u hotelu u Splitu, znate što bi to bilo? Vaši kolege novinari bi odmah došli. Ne tretira se isto Split i Istra. Split je drugačije tretiran grad”, rekao je Kerum.

Potom se vratio na temu sudaca koji su bili kod njega na fešti. “Na tim sudovima nitko nije vodio spor, ni ja ni supruga… Vidite, tvrtka moje supruge je napravila igralište u Rogoznici da se djeca igraju… Je li taj spor ili ne… Pompa medijska je napravljena, to će možda utjecati na odluku. Većinu sam upoznao na tom druženju. Neke znam, ipak živimo u Splitu, ali ne družimo se. Oni uopće nisu znali da ću ja biti tamo”, rekao je.

Na pitanje voditeljice kako nisu znali, Kerum kaže: “Odakle da znaju, na konobi piše ‘konoba Pršut’, gospođo, a ne Kerum”.

Također, navodi da misli da će mu ova situacija naštititi. “Digla se hajka, pompa. Ja sam vodio u anketama, mislim da mi je ovo naštetilo. Mislim da građani Splita neće nasjesti na ove provokacije, ja se pitam je li ovo organizirano tako krivo”, rekao je i dodao da se ponekad više mora čuvati prijatelja nego neprijatelja. “Svak ima svoj interes, gospođo. Prljavijeg posla nema od politike”, poručio je Kerum.

“Društven sam i ništa ne vidim u tome zla. O tome hoće li mi naštetiti će odlučiti građani Splita. Ja se s tim ljudima ne družim. Družili smo se u konobi pa sad 15 minuta pričamo o tome. Ali ja se s njima inače ne družim, to je bitno. Ja sam pjevao, volim pjevati. U mene je svak dobrodošao”, nastavio je Kerum.

‘Slučaj Pršut’: Što mogu Kerum i suci, ne mogu anonimni vlasnici kafića

 

 

Komentiraj