Ovako danas izgleda jedna od najvećih pariških turističkih atrakcija: Ne znamo što se dogodilo

Autor:

epa11299325 People stop to take photos of the facade of the Moulin Rouge without its wings in Paris, France, 25 April 2024. During the night of 24 to 25 April, the blades of the Moulin Rouge collapsed without causing any casualties, according to official sources.  EPA/Teresa Suarez

EPA/Teresa Suarez

Krila znamenite crvene vjetrenjače na vrhu Moulin Rougea, najpoznatijeg pariškog kabaretskog kluba, pala su na tlo tijekom noći u ranim jutarnjim satima četvrtka, rekao je glasnogovornik kluba.

Ne znamo što se dogodilo, dogodilo se između 2 i 3 sata ujutro, nitko nije ozlijeđen”, rekao je glasnogovornik, dodajući da je posljednji noćni nastup završio u 1:15 ujutro.

FOTO: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

Moulin Rouge (hrv. Crveni mlin),  varieté u pariškoj četvrti Montmartre, jedna je od najvećih pariških turističkih atrakcija. Naziv je dobio po nadograđenom crvenom mlinu na krovu.

Mnogima je Moulin Rouge najpoznatiji kao rodno mjesto modernog oblika kan-kan plesa. Ovdje su nastupale najpoznatije pariške zvijezde svog vremena, a mnoga od ovih imena postala su svjetski poznata zahvaljujući plakatu Henrija de Toulouse-Lautreca i njegovim kasnijim izdanjima.

Klub je osnovan 1889. godine, a publiku njegovih plesnih točaka uglavnom čine turističke grupe.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.