PUKLI OD SMIJEHA Herman tražio stanku zbog Rafalea pa se zakačio s Tomaševićem: Kad već hoćete…

Autor:

25.04.2024., Zagreb - U Staroj gradskoj vijecnici pocela je 33. sjednica Gradske skupstine grada Zagreba. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a, Mislav Herman, u četvrtak je tijekom sjednice Gradske skupštine zatražio stanku kako bi zastupnici mogli izaći iz zgrade i – dočekati Rafale. Ušao je i u verbalni obračun s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem oko rezultata na izborima.

“Kao potpredsjednik Skupštine, predlažem stanku u 12:30 kako bi svi zajedno svjedočili preletu Hrvatskoga ratnoga zrakoplovstva, odnosno hrvatskih Rafalea preko Gornjega grada. To će biti u 12 sati i 30 minuta”, rekao je za govornicom. Neki od zastupnika su se na ovaj prijedlog nasmijali, a Mislav Herman im je rekao: “Ja vidim da je to vama svima smiješno. To dokazuje koliko ste domoljubni i koliko vam je na srcu hrvatska država“.

U nastavku govora Herman je komentirao rezultate parlamentarnih izbora. “Ne možemo uspoređivati parlamentarne i lokalne izbore, ali uvaženi politički analitičari koji su ovo i izračunali, vas demantiraju. Tako da vas molim, gospodine gradonačelniče, bez dobacivanja. Molim vas da mi odgovorite – smatrate li da i dalje imate povjerenje Zagrepčanki i Zagrepčana kao što ste imali prije tri godine?”

Tomislav Tomašević je potom došao za govornicu i odgovorio predsjedniku zagrebačkog HDZ-a: “Ako baš hoćete pričati o rezultatima, ajmo se malo baviti i preferencijalnim glasovima. Znači, u mojoj izbornoj jedinici, šestoj, od svih političkih opcija dobio sam najviše preferencijalnih glasova – 17.674. Zanimljivo, u toj ste se izbornoj jedinici i vi natjecali, a vaš broj preferencijalnih glasova, kao predsjednika zagrebačkog HDZ-a, koji želi biti kandidat za gradonačelnika, je 2.332 glasa. Sedam puta manje!“, rekao je Tomašević, a u dvorani se ponovno prolomio smijeh, ali i pljesak.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 4 tjedna

Točno je da se konačno treba Zagreb osloboditi kriminalne organizacije.

Avatar photo
zlatko.piljak

prije 4 tjedna

Hrgman mamon HZMO..Zgb varijanta krpelji HDZa Zvekanovića..Plenki ima Rafalne bisere diljem domoljubne EU pokrajine..