Suci Suda u Splitu na privatnoj zabavi Željka Keruma

Najmanje petero sudaca Županijskog suda u Splitu, čiji su identiteti poznati Nacionalu, prije desetak dana sudjelovalo je na okupljanju koje bi se moglo protumačiti kao neprimjereno, ako ne i skandalozno. Bili su na privatnoj zabavi na kojoj im je kuhao i pjevao Željko Kerum osobno.

Snimka druženja u njegovoj konobi ‘Pršut’ u Kaštelima plasirana je u javnost preko društvenih mreža, po svemu sudeći kao uvod u Kerumovu predizbornu kampanju koja tradicionalno započinje „curenjem“ uradaka u kojima se prikazuje u ležernim izdanjima veseljaka i čovjeka iz naroda. No u ovom slučaju kamera je za stolom uhvatila i suca Županijskog suda Mihu Mratovića.

„Nemam apsolutno nikakvih komentara“, poručio je Mratović za Nacional.

Kako smo neslužbeno doznali, više sudaca u društvu jednog poznatog odvjetnika i drugih dužnosnika spomenutog dana zapravo se okupilo na redovitoj partiji nogometa, koju je igrao i bivši nogometaš Ivica Mornar. Kako mu je upravo bio rođendan, Mornar ih je potom odveo na proslavu kod svog prijatelja Keruma.

„Bili smo pozvani na rođendan, a onda su došli još neki ljudi, pa i Željko Kerum. Nismo znali da će se to dogoditi“, kazao je za Nacional drugi sudac Županijskog suda koji se sredinom siječnja također našao na spornom događaju. Ipak, u tu verziju događaja poprilično je teško povjerovati jer je poznata stvar da Kerum svoju konobu otvara isključivo za prijatelje – uostalom, zbog epidemijskih mjera ona uopće ne smije raditi pa druženje nije ni moglo imati bilo kakav drugi karakter osim privatnog i zatvorenog. Na samoj snimci čuju se zdravice i iz nje je očigledno da ako je susret i bio slučajan, on sasvim sigurno nije ostao kurtoazan.

Osim zbog izvjesnog kršenja mjera protiv širenja koronavirusa, fešta sudaca kod Keruma sporna je iz još nekoliko razloga. Županijski sud u Splitu i njegovi suci u više navrata su bili zaduženi za rješavanje sudskih predmeta vezanih uz bivšeg gradonačelnika i poduzetnika, kao i njegovu obitelj, a nije isključeno da će tako biti i u budućnosti. Pored toga, ti suci angažirani su i u povjerenstvima zaduženima za provedbu različitih izbora, pa tako i lokalnih izbora prije četiri godine – na kojima Kerum i dalje tvrdi da je bio pokraden – ali i izbora u svibnju ove godine, na kojima se ponovno kandidira za gradonačelnika Splita.

Komentiraj