Keanu Reeves nakon 23 godine nastupio na festivalu sa svojim bendom Dogstar

Keanu Reeves ponovo ima bas gitaru u svojim rukama. Zvijezda franšize „Matrix“ ponovo se aktivirao kao član grupe Dogstar te su proteklog vikenda nastupili na festivalu BottleRock Napa Valley i to nakon stanke koja je trajala više od 20 godina.

Kako je rekao njegov kolega iz benda Robert Mailhouse, pred izlazak na binu dao mu je nekoliko savjeta. „Keanu Reeves je bio super pozitivan. Rekao sam mu ‘Slušaj glazbu. Budi u pjesmi, od tuda sve kreće’“, rekao je za San Francisco Chronicle.

Dogstar je formiran 1991. godine kada su se Reeves i Mailhouse upoznali te postali prijatelji. Reeves je postao basist dok je Mailhouse postao bubnjar. Gregg Miller pridružio se bendu godinu dana kasnije kao gitarist i pjevač. Bret Domrose došao je u bend 1994. godine kao gitarist a kako je 1995. Miller napustio bend tako je on postao i pjevač.

Reeves je nedavno govorio o ponovnom okupljanju benda Dogstar te je istaknuo koliko mu je nedostajalo nastupanje s njima. „Nedostajala mi je zajednička svirka, nedostajalo mi je zajedničko pisanje pjesama, nedostajali su mi zajednički nastupi. To mi je uvijek nedostajalo. Došli smo do trenutka kada više nismo svirali, a to mi je tako nedostajalo… Kada smo počeli svirati na stvarno pozitivan i kreativan način onda smo rekli ‘neka se to dogodi’“, kazao je Reeves za magazin Billboard.

Bend trenutno radi na novom albumu pri člemu je Reeves istaknuo kako su sva tri člana benda smatrali da, ako se već ponovo okupljaju, onda trebaju snimiti i album.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner