KARAČIĆ: “Idemo dalje, Srbija je sama po sebi utakmica velikog naboja”

Nedjelja je dan za odmor hrvatskim rukometašima, koji nakon dvije pobjede na Europskom prvenstvu čekaju sutrašnji završni dvoboj u skupinama, protiv Srbije. Utakmica je na rasporedu u 20:30 sati.

Izbornik Lino Červar komentirao je jučerašnju pobjedu protiv Bjelorusije (31:23). “Što se više igralo, to smo se više dizali. Neki su bili skeptici za naš nastup na Euru. Međutim, što je tu je. Danas imamo fitness trening, sutra ćemo trenirati s loptom. Nastojat ćemo ravnomjerno rasporediti minutažu protiv Srbije, da ovi što su manje igrali dosad nastupe. Pokazali su ti igrači kad smo im dali šansu da im nije lako, da i njima treba neko vrijeme da se priviknu”, kazao je.

Vratar Marin Šego novinarima je rekao da utakmica poput ova protiv Srbije imaju dodatan naboj, htjeli oni to ili ne. “Mi ćemo sigurno dati sve od sebe da sutra pobijedimo. Srbija ima dobre skakeče i šutere, ali mi igramo dobro u obrani”, poručio je.

Igor Karačić jučer je bio izabran za igrača utakmice. “Prezadovoljan sam s ove dvije utakmice. Protiv Bjelorusije je bilo onako kako smo i očekivali. Ove dvije utakmice i prolaz u drugi krug s dva boda putokaz su nam kako igrati dalje. Idemo dalje, Srbija je sama po sebi utakmica velikog naboja. Neće biti rezultatskog imperativa, ne igra ništa njima ni nama, pa ćemo pokušati uigrati još neke dodatne stvari koje će nam biti od koristi u daljnjoj fazi turnira”, istaknuo je.

Komentiraj