Kandidat SDP-a za gradonačelnika Osijeka u mladosti osuđen za prometnu za smrtnom posljedicom. Stranka to nije znala

Goran Kušec, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka na lokalnim izborima u svibnju, na Općinskom sudu u Osijeku u lipnju 1994. godine osuđen je na deset mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, objavio je Telegram.

Nesreća se dogodila 31. siječnja 1993. i iako je rok rehabilitacije odavno prošao, građani Osijeka koji će u svibnju birati nasljednika aktualnog gradonačelnika Ivice Vrkića, taj podatak imaju pravo znati – tvrde u obitelji Geze Pavlukovića, žrtve prometne nesreće koju je izazvao SDP-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka.

Kako javlja Telegram, Kušec o tom događaju nije izvijestio vrh stranke koja ga je kandidirala za gradonačelnika Osijeka.

Na presudu od 10 mjeseci zatvora, s rokom kušnje od dvije godine, nije se žalio ni Goran Kušec, ni obitelj Geze Pavlukovića pa je ona, nakon isteka 15-dnevnog žalbenog roka, postala pravomoćna u srpnju 1994.

“Svjesni smo da se prometna nesreće svakome može dogoditi, no nama, obitelji, teško je palo što nas nakon udesa Goran Kušec nije kontaktirao, nije se raspitivao za stanje mog djeda, niti ga je posjetio u bolnici dok se nalazio na liječenju. Nije pokazivao nikakvu empatiju prema stradalom”, rekla je Ksenija Rumora, unuka Geze Pavlukovića za Telegram.

Komentiraj