Juričan o Bandiću: “Bio mi je trajna inspiracija. Žalosti me što se i okolnosti njegove smrti krivotvore”

Redatelj i bivši predsjednički kandidat Dario Juričan u srijedu se na svom Facebooku oglasio o smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Poručuje da mu je bio trajna isnpiracija i dostojan protivnik te najavio da će mu posvetiti muzej.

Objavu Darija Juričana prenosimo u cijelosti:

“Malo je reći da mi je Milan Bandić bio trajna inspiracija.

Sanjao sam takvog protivnika još od svog prvog filma Gazda o Ivici Todoriću i dobio ga tek s trećim projektom: filmom Kumek.

Milan Bandić potaknuo me na angažman i kreativnost u javnom prostoru, od koje sam cijeli život zazirao. Ali radi njega mi nije bilo teško ići na maraton, nije mi bilo teško prikupljati potpise za predsjedničku kandidaturu, nije mi bilo teško niti, zajedno s odvjetnicom Ljiljanom Maravić Pirš, pisati žalbu za žalbom kad mi je njegov potrčko, ministar uprave Ivan Malenica, oteo ime.

Milan Bandić bio je dostojan protivnik!

Bio je to zadnji veliki gazda, takvih više nema.

Znam da se Bandić negdje smijulji gledajući kako mu prijatelji i suradnici lijepe etiketu sveca, jer svetac sigurno bio nije. Za života ga nisam štedio, a nije ga ni trebalo štedjeti jer je sam izabrao svoj put i stil vladanja.

Žalosti me što se i okolnosti njegove smrti krivotvore, ali to najviše govori o njegovim prijateljima, koji valjda više i ne znaju drugačije.

Milan Bandić treba dobiti trg u središtu Zagreba. A ja ću mu posvetiti muzej.

Nama u Zagrebu ostaje da nakon Milana Bandića razmišljamo široko. Sanjamo veliko. I činimo promjenu.

Moja sućut obitelji Milana Bandića.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira
(Julije Knifer, Meandar)”, napisao je.

Komentiraj