Jose Mourinho zaradio disciplinski postupak UEFA-e

Disciplinsko tijelo Europskog nogometnog saveza (UEFA) pokrenulo je postupak protiv trenera Rome Josea Mourinha, zbog kritika izrečenih na račun engleskog suca Anthonyja Taylora nakon finalnog dvoboja Europske lige u kojem je njegova momčad u srijedu u Budimpešti poražena u raspucavanju s bijele točke od Seville. 

Mourinho je optužen zbog vrijeđanja i verbalnog napada na glavnog suca, a to je tek jedna u  nizu optužbi s kojima su suočena oba kluba nakon prilično napetog finala u kojem je Taylor podijelio 13 žutih kartona. Portugalski stručnjak je kritizirao glavnog suca i tijekom konferencije za medije nakon finala, a video koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje Mourinha kako na parkiralištu stadiona gestikulira prema Tayloru i njegovim pomoćnicima uz povike “sramota”.

Napad Rominih navijača

Engleski sudac nije bio samo na udaru trenera poražene momčadi, već su ga napali i Romini navijači u zračnoj luci. Snimke objavljene na Twitteru pokazuju kako skupina navijača Rome baca sjedalice i čaše s pićem prema Tayloru i ljudima koji su bili s njim u društvu.

Po tom pitanju se oglasila i Premier liga.

“Šokirani smo i zatečeni neprihvatljivim maltretiranjem koje je bilo usmjereno prema Anthonyju Tayloru i njegovoj obitelji, dok se vraćao s finala Europske lige. Nitko ne bi trebao patiti zbog takvog neoprostivog ponašanja, s kakvim su oni bili suočeni. Anthony je jedan od naših najiskusnijih i najkvalitetnijih sudaca te u potpunosti podržavamo njega i njegovu obitelj”, priopćili su iz vodstva Premier lige.

Žuti karton

Osim Mourinha, koji je tijekom utakmice zaradio i žuti karton, Uefa je pokrenula postupke protiv oba kluba zbog bacanja predmeta od strane njihovih navijača, uporabe pirotehničkih sredstava i nedoličnog ponašanja članova momčadi. Roma će dodatno biti procesuirana i zbog navijačkih nemira te uništavanja stadionskog inventara.

Finalni dvoboj je bio obilježen brojnim prekidima pa je na 120 minuta igre bilo još i 25 minuta dodanog vremena. Nakon što je u osnovnih 90 minuta rezultat bio 1-1, a u produžetku nije bilo pogodaka, Sevillini izvođači su bili precizniji od Rominih u izvođenju jedanaesteraca i nadmašili ih s čak 4-1.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner