John Lydon izrazio oduševljenje zdravljem kraljice Elizabete II

John Lydon je ovih dana u jednom intervjuu izjavio da je, uoči platinastog jubileja Kraljice Elizabete II “zapravo jako, jako ponosan na kraljicu što je preživjela i što joj je tako dobro”.

Frontmen legendarnog punk benda Sex Pistols govorio je uoči kraljičinog platinastog jubileja koji će se u Velikoj Britaniji slaviti od 2. do 5. lipnja kako bi se obilježilo 70 godina kraljice Elizabete II na prijestolju. Tim povodom su Sex Pistolsi odlučili reizdati i poznati anti monarhijski singl ‘God Save The Queen’.

Tim povodom Lydon je objasnio da je pjesma ‘God Save The Queen’ bila anti rojalistička, ali ne i anti humana, te dodao: “Moram ovo reći svijetu. Svi pretpostavljaju da sam protiv kraljevske obitelji kao ljudskih bića, nisam. Zapravo sam jako, jako ponosan na kraljicu što je preživjela i što joj je tako dobro. Čestitam joj zbog toga, a to je fantastično postignuće. Ne zajeb…. se po tom pitanju.”

Također je uputio i kritiku: “Samo mislim da bih, ako plaćam porez dajući podršku ovom sustavu, trebao imati pravo glasa u tome kako se troši.” Lydon je također rekao da ne vjeruje da će monarhija u Velikoj Britaniji trajati još dugo “jer princ Charles to neće moći podnijeti.” “I to je šteta samo po sebi, jer ja volim raskoš. Ja sam nogometni navijač, kako ne bih bio? Volim gledati kraljevska vjenčanja, jer volim gledati Spitfire i B-52 i slične kako lete iznad palače. Postajem prilično emotivan s tim u vezi. Volim svoju zemlju, volim svoje ljude i sve u vezi s njom. Ali ako unutar toga ima problema, mislim da imam pravo to reći.”

 

 

 

Komentiraj