Japan pogođen trećim valom koronavirusa

Japan je u četvrtak prijavio dnevni rekord od 1645 novozaraženih koronavirusom, što po stručnjacima označava treći val virusa, izvješćuju lokalni mediji.

Brojka, koja uključuje rekordnih 236 novih slučajeva na otoku Hokkaidu na sjeveru zemlje, premašila je prethodni rekord koji je iznosio 1596, a koji je zabilježen 7. kolovoza, izvijestio je Kyodo News.

Tokio je potvrdio 393 nova slučaja, što je najveći dnevni porast u protekla tri mjeseca, dok je zapadna prefektura Osaka zabilježila 231 slučajeva, prešavši prag od 200 slučajeva treći dan zaredom.

Nedavni porasti zaraženih “mogu se smatrati trećim valom koronavirusa”, rekao je u srijedu na konferenciji za medije Toshio Nakagawa, šef Japanske udruge liječnika, kad je Japan zabilježio 1543 novih dnevnih slučajeva zaraze.

Japan je sredinom svibnja okončao izvanredno stanje koje je trajalo mjesec dana u većini od ukupno 47 prefektura. Zemlja se u kolovozu suočila s drugim valom virusa.

Kad je držao govor na konferenciji za medije u četvrtak, ministar za ekonomsku obnovu, Yasutoshi Nishimura, rekao je da trenutno nema potrebe da se drugi put proglasi izvanredno stanje u zemlji.

Međutim, ministar je rekao da bi Japan mogao trebati restrikcije po pitanju ekonomske aktivnosti ako se situacija pogorša.

Japan je dosad zabilježio ukupno 114.400 slučajeva zaraženih i ukupno 1884 umrlih od covida-19.

 

Komentiraj