JANDROKOVIĆ: “Srbija će morati otvoriti arhive i pokazati što se događa”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je u Vukovaru kazao da je Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije te kako će Srbija morati otvoriti arhive i pokazati što se događalo kad su u pitanju nestali i stradali.

“Hrvatska je bila žrtva velikosrpske agresije. Da nije bilo Miloševićeve politike, ratovi se ne bi događali i ne bi bilo velikosrpske agresije, ali je bilo. To je povijesna činjenica”, rekao je Jandroković.

Naglasio je i kako je Hrvatska pobijedila u Domovinskom ratu, na što moramo biti ponosni. “Mislim da moramo širiti tu svijest i među mladim naraštajima. Moramo se sjećati žrtava i moramo iskazivati poštovanje tim žrtvama”, dodao je predsjednik Sabora.

Osvrnuo se i na pitanje nestalih.

“Srbija će morati otvoriti arhive i pokazati što se događalo. Ova politika koju Srbija vodi nije dobra i ne koristi poboljšanju odnosa dviju država. Podaci o nestalima i onima koji su stradali, dio su na neki način i acquisa. Uvjerenja sam da će Srbija mora ispoštovati sve svoje obaveze”, kazao je Jandroković.

“Pregovarački put Srbije je jako dug i mislim da će tijekom godina doći do svega toga što sam naveo”, zaključio je Jandroković.

Komentiraj