Jandroković o Škorinoj izjavi o pobačaju: “Ne, to nije normalno”

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u četvrtak je na konferenciji za novinare uoči početka kampanje za parlamentarne izbore kratko komentirao izjavu Miroslava Škore o pobačaju.

Jandroković je prvo odbio komentirati, ali je na ponovljeno pitanje rekao: “Ne, neću to komentirati, sve sam vam rekao jučer na sučeljavanju sa Škorom. Ja sam iznio svoj stav, Škoro svoj”, rekao je pa na novo pitanje je li to normalno rekao: “Ne, to nije normalno”.

Jandroković je, inače, najavio kako će se svaki dan u 11 sati, sve do dana izborne šutnje, održavati konferencije HDZ-a, na kojima će se govoriti o programu stranke i aktualnim temama.

Također, predstavljena je nacionalna poruka HDZ-a u kampanji, koja glasi: “U krizi se poznaju lideri”.

“U fokusu našeg programa jest sigurnost. Smatramo da vrijeme u kojem živimo i ono koje je pred nama jest vrijeme velikih izazova i da će ključna stvar i pitanje za hrvatske građane biti upravo sigurnost i zaštita njihovih života i zdravlja, sigurnost u svakodnevnom životu, ali i sigurnost plaća i mirovina”, rekao je Jandroković.

Dodao je da je poslao naputak da ne žele uzimati donacije od tvrtki koje su bile obuhvaćene mjerama oko covida-19. “Ta su sredstva bila upućena kao pomoć za plaće radnicima tih kompanija i svaka donacija koja bi bila usmjerena od tih kompanija, bit će usmjerena u proračun Republike Hrvatske”, kazao je.

Nije htio precizirati koliki broj mandata HDZ želi osvojiti na parlamentarnim izborima. “Najbolja pobjeda je ona koja je apsolutna, koja omogućava da sami sastavljate Vladu, a mi ćemo se truditi da osvojimo što je veći broj mandata. Građani će odlučiti koji će to broj biti”, rekao je Jandroković, dodavši da će osvoje li realnu većinu razgovarati s drugima, ali da im trebaju biti svjetonazorski kompatibilni i da su ti ljudi spremni za preuzimanje odgovornosti upravljanja Republikom Hrvatskom.

Na pitanje postoji li mogućnost odgode parlamentarnih izbora, zbog povećanog broja novozaraženih koronavirusom, Jandroković je rekao da vjeruje da će situacija biti takva da se izbori mogu regularno održati. “Primijetili smo da porast broja zaraženih u drugim zemljama, a koliko sam primijetio, ovi novozaraženi su uglavnom povezani s BiH. Odgovornost je svih nas slušati naputke nadležnih službi. Sad se vidi da je dobro da smo se odlučili da idemo na izbore ranije, jer su trendovi takvi da je moguće da ćemo ponovno imati drugi val epidemije i bitno je da u idućih 20-ak dana svi budemo odgovorni i da čuvamo zdravlje svih nas”, rekao je Jandroković.

Što se tiče terenskog dijela kampanje, Jandroković je istaknuo da neće biti velikih predizbornih okupljanja, kakva su se događala ranijih godina oko izbora. “Očekuje nas intenzivan terenski rad, ali neće biti velikih megaskupova i sve što budemo radili, radit ćemo u skladu s epidemiološkim standardima”, rekao je Jandroković.

Komentiraj