Hina Dario GRZELJ/ dag

Jandroković čestitao Ramazanski bajram vjernicima islamske vjeroispovijesti

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio je u subotu čestitku u povodu Ramazanskog bajrama predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, muftiji dr. Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

“U povodu blagdana Ramazanskog bajrama, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Hrvatskoj upućujem u ime Hrvatskog sabora i u svoje ime iskrenu čestitku. Ramazanski bajram, nakon mjeseca pripreme, pročišćenja i duhovnosti tijekom mjeseca Ramazana, neka bude izvor nadahnuća za međusobno zajedništvo, toleranciju i dijalog. Svim vjernicima islamske vjere želim da ovaj blagdan prođe u radosnom vjerničkom i obiteljskom okružju, u ozračju mira, ljubavi i zajedništva.
Bajram Šerif Mubarek Olsun!”, stoji u čestitki predsjednika Sabora.

Ramazanski bajram islamski je blagdan koji se obilježava nakon ramazana, islamskog svetog mjeseca posta i odricanja. Čestita se riječima “Bajram Šerif Mubarek Olsun” – Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen, a odgovara riječima “Allah razi olsun” – “Neka je Allah zadovoljan”. Ove godine Ramazanski bajram obilježava se u nedjelju, 25. lipnja.

Komentiraj