Davor Javorovic/PIXSELL

IZBORI U SDP-u: U drugom krugu Davor Bernardić i Ranko Ostojić

Po prvim neslužbenim rezultatima, nitko od sedam kandidata za predsjednika SDP-a nije osvojio natpolovičnu većinu glasova članova stranke, a u drugi izborni krug za tjedan dana idu dvojica najbolje plasiranih – Davor Bernardić i Ranko Ostojić.

Nakon obrađenih 91 posto izbornih mjesta, najbolje su plasirani Bernardić koji je osvojio 46 posto i Ostojić s 22,79 posto glasova, objavio je u subotu navečer predsjednik Središnje izborne komisije SDP-a Vedran Lendić.

Budući da nitko nije osvojio natpoolovičnu većinu, u idućem krugu izbora za tjedan danaza novog predsjednika SDP-a natjecat će se Bernardić i Ostojić. (Hina)

Na izbore se odazvalo oko 18.000 članova stranke ili 50 posto.

22:04 Rezultati su poznati na 91 posto biračkih mjesta. Objavljeni su privremeni rezultati, a konačne rezultate objavit će u ponedjeljak u 14 sati.

Izašlo je oko 18.000 članova stranke na birališta.

Glasalo je oko 50 posto birača.

Davor Bernardić je dobio 7.924 ili 46 posto glasova, Ranko Ostojić 3.926 glasova ili 22,79 posto.

Iako se radi o privremenim rezultatima za pretpostaviti je da će u drugi krug ići Davor Bernardić i Ranko Ostojić.

21:50 Prema posljenjim informacijama, Bernardić ima 46 posto glasova, Ranko Otojić 26 posto, Orsat Miljenić 17 posto i Tonino Picula 12 posto, javlja portal Index. Ostali su skupili 2 posto. Izlaznost glasača je oko 50 posto.

21:40 Dvadeset minuta prije objave službenih rezultata, Bernardić ima prednost od 43 posto glasova.

21:14 Doznaje se kako je prebrojano 80 posto glasova. Bernardić je sada, doznaje Index, na 47 posto glasova.

21:15 Prebrojano je 63 posto glasova. Davor Bernardić i dalje vodi s 45 posto glasova, a na drugom mjestu je i dalje Ranko Ostojić s 22 posto. Za treće mjesto bore se Orsat Miljenić sa 17 posto glasova i Tonino Picula s 15 posto glasova.

 

Po neslužbenim informacijama iz izbornih stožera, najvjerojatnije će se ići u drugi krug izbora za predsjednika SDP-a, jer prvi podaci govore da ni jedan od kandidata neće osvojiti natpolovičnu većinu glasova.

Nakon 12 tisuća prebrojanih glasova, Davor Bernardić je u vodstvu sa 43 posto osvojenih glasova, drugi je Ranko Ostojić, a treći Orsat Miljenić.

Za novoga predsjednika natjecali su se i Tonino Picula, Karolina Leaković, Gordana Sobol i Vesna Škulić.

Središnja izborna komisija SDP-a objavit će prve neslužbene rezultate u 22 sata.

Ako nitko ne osvoji natpolovičnu većinu drugi krug izbora između dvojice najbolje plasiranih, održat će se za tjedan dana.

SDP-ovcima su to drugi unutarstranački izbori ove godine, koje prema Statutu moraju provesti nakon parlamentarnih izbora. U travnju su se za mjesto čelnika stranke natjecali Zoran Milanović i Zlatko Komadina, izašlo je nešto više od 20 tisuća članova, a Milanović je osvojio natpolovičnu većinu.

No, nakon što je SDP u rujnu ove godine po drugi put zaredom izgubio parlamentarne izbore, Zoran Milanović je objavio da se više neće kandidirati za predsjednika stranke te se faktično povukao iz politike. (Hina)

20:30 – Kako doznaje Nova TV, Davor Bernardić i dalje je u uvjerljivom vodstvu. Odmah iza njega je Ranko Ostojić koji navodno zaostaje za oko 20 posto. Glasovi se još prebrojavaju, a navodno je Davor Bernardić na oko 40 posto. Neslužbeno je do sada prebrojano 11 tisuća glasova, od čega Davor Bernardić ima 43 posto, 26 posto Ranko Ostojić, 18 posto Orsat Miljenić, te 10 posto Tonino Picula.

20:00 Davor Bernardić, nakon prebrojanih više od 50 posto glasova, uvjerljivo vodi s oko 45 posto glasova pred ostalim kandidatima. Ranko Ostojić je drugi i sve je izglednije da će upravo on ići u drugi krug s Bernardićem, dok Orsat Miljenić zaostaje za drugoplasiranim kandidatom. Tonino Picula tek je na četvrtom mjestu i nema nikakve šanse da uđe u drugi krug.

Po preliminarnim neslužbenim informacijama s biračkih mjesta, Bernardić uvjerljivo vodi s 1124 glasova. Slijede Ostojić s 852 glasa, Miljenić s 386 i Picula s 310 glasova, javlja Index.

19:45 Nakon obrađenih 11 tisuća glasova stanje je nepromijenjeno što se tiče poretka, ali sada se izvjesnijim čini ulazak u drugi krug Davora Bernardića i Ranka Ostojića koji se još uvijek nalazi ispred trećeg, Orsata Miljenića.

19:35 Davor Bernardić sigurno ulazi u drugi krug izbora za predsjednika SDP-a, doznaje Jutarnji list iz njegovog stožera, a nakon prebrojanih dvadesetak posto glasova, predsjednik zagrebačkog SDP-a vodi s 40 posto glasova.

19:20  Prema najnovijim informacijama Davor Bernardić je u vodstvu nakon što je obrađeno oko 10 tisuća glasova. Prati ga Ranko Ostojić, a na trećem mjestu je Orsat Miljenić dok je četvrti Tonino Picula, javlja N1 televizija.

U SDP-u su u 18 sati zatvorena birališta na izborima za predsjednika stranke za iduće četiri godine i u tijeku je prebrojavanje glasova, a iz stožera Davora Bernardića neslužbeno se može čuti da predsjednik zagrebačkog SDP-a uvjerljivo vodi.

Po preliminarnim neslužbenim informacijama s biračkih mjesta, Bernardić, koji je i slovio za najvećeg favorita, uvjerljivo vodi.

U njegovom stožeru očekuju da će osvojiti iznad 40 posto glasova SDP-ovih članova koji su izašli na izbore.

U stožerima preostala dva favorita Ranka Ostojića i Orsata Miljenića suzdržaniji su u neslužbenim procjenama.

U Ostojićevu stožeru kažu da ne mogu dati nikakve reprezentativni rezultate, a iz stožera Orsata Miljenića potvrđuju da je Bernardić za sada u vodstvu te da se za drugoplasiranog vodi “mrtva trka” između Ostojića i Miljenića.

Neslužbene informacije govore i o manjoj izlaznosti u odnosu na izbore u travnju kada su se za mjesto čelnika stranke natjecali Zoran Milanović i Zlatko Komadina i kada je izašlo nešto više od 20 tisuća članova.

Središnja izborna komisija SDP-a objavit će prve neslužbene rezultate u 22 sata.

Ako nitko ne osvoji natpolovičnu većinu drugi krug izbora između dvojice najbolje plasiranih, održat će se za tjedan dana. (Hina)

Komentiraj