Igrač Barcelone pozitivan na COVID-19, nije bio u kontaktu s kadrom za Ligu prvaka

Barcelona je danas službeno potvrdila da i u katalonskom klubu imaju slučaj igrača zaraženog COVID-19 virusom. U kratkom priopćenju javnost je obaviještena da je pri testiranju devet nogometaša koji su došli na predsezonski trening program jedan bio pozitivan.

Devet igrača koji su sudjelovali na spomenutom treningu su Pedri, Trincao, Matheus Fernandes, Todibo, Wague, Alena, Rafina, Miranda i Oriol Busquets. Nakon PCR testiranja utvrđeno je da je jedan od spomenutih pozitivan na koronavirus, a iz Barcelone naglašavaju da je igrač asimptomičan te je dobrog zdravlja i u kućnoj izolaciji.

Katalonski klub obavijestio je nadležne sportske i zdravstvene institucije o ovom događaju, te je dostavio i popis svih osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim. Vrlo važno je naglasiti da zaraženi igrač nije bio u kontaktu sa seniorskom momčadi i stožerom koji će uskoro na put za Lisabon gdje Barcelonu u petak čeka četvrtfinalni okršaj Lige prvaka s Bayernom iz Munchena.

Podsjetimo, tijekom ovog mjeseca od članova elitnog španjolskog društva pozitivne slučajeve zaraženih koronavirusom među igračkim kadrom imao je Atletico Madrid (Šime Vrsaljko i Angel Correa), dok su dva pozitivna prijavljena i u Valecniji, no nije navedeno je li riječ o igračima, tehničkom osoblju ili ostatku stožera prve momčadi.

Što se Barcelone i četvrtfinalnog sraza s Bayernom tiče za očekivati je da neće biti upitno odigravanje tog susreta, s obzirom na gore navedenu činjenicu da zaraženi igrač nije bio u kontaktu s igračkim i stručnim kadrom koji putuje u Lisabon.

Komentiraj