HT PRVA LIGA: Slaven Belupo – Osijek, početne postave

U prvom dvoboju nedjeljnog programa 12. kola HT Prve lige od 15 sati se na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici susreću Slaven Belupo i Osijek. Njihov prvi ovosezonski međusobni duel odigran u Gradskom vrtu završio je bez golova.

Farmaceuti u današnjem ogledu ne mogu računati na kartoniranog Marinu te ozlijeđene Božića, Parackog i Hlevnjaka dok su Bijelo-plavi iz istog razloga bez Ivušića, Bartoleca, Jurčevića, Brleka i Ercega.

Trener Slavena Zoran Zekić je u najavi sraza izjavio: “Ovo još uvijek ne izgleda onako kako bih ja želio, ni rezultatski ni prezentacijom. Potreban nam je jedan pozitivan rezultat da sami sebe uvjerimo da vrijedimo više od onog što pokazuje tablica i općenito stanje naše momčadi. Kakva god je trenutna situacija, razmišljamo o pobjedi. Iako je situacija kakva je, moramo razmišljati da se u školu ne ide da se nešto nauči nego da se dobiju dobre ocjene, da se dobiju stipendije i upišu bolji fakulteti. Dosta mi je dobrih učenika, želim rezultate.”

Njegov kolega na klupi Osijeka Nenad Bjelica je dodao: “Nema niti jedan razlog da ne ostanemo u pozitivnoj atmosferi s kojom smo otišli na reprezentativnu stanku. Svi su dobro radili, zalaganje vrhunsko, atmosfera dobra pa idemo nastaviti u istom svjetlu u kojem smo završili. Slaven je momčad momčad koja godinama igra u HNL-u, uvijek su između šestog i osmog mjesta. Startali su senzacionalnom pobjedom u Maksimiru, uzeli bod protiv nas… Imaju puno iskusnih igrača, isto tako i neke mlade. Maksimalno respektiramo njih, njihovog trenera i sigurno će izaći iz situacije u kojoj se nalaze. Što će biti odlučujuće? Treba biti koncentriran svih 90 minuta, ući u utakmicu maksimalno ozbiljno, agresivno i koncentrirano kako bismo zaustavili njihove kvalitete kojih u igračima poput Krstanovića, Kvržića, Grgića i ostalih ima jako puno. Nadam se da ćemo im se znati oduprijeti i u Gradski vrt donijeti tri boda.”

Glavni sudac utakmice je Duje Strukan iz Splita kojem će pomagati Luka Pušić (Zagreb), Vedran Đurak (Stupno) i Ivan Vučković (Zagreb) dok su za VAR zaduženi Ante Čuljak (Zagreb) i Borut Križarić (Čakovec). Delegat susreta je Krunoslav Moslavac (Virovitica), a suce će kontrolirati Šime Vukić (Rijeka).

Treneri su od prve minute na travnjak odlučili poslati sljedeće igrače:


Ljestvica:

Komentiraj