HT PRVA LIGA Derbi u Gradskom vrtu završio bez golova

Pred 6.593 gledatelja derbi Osijeka i Hajduka u Gradskom vrtu u sklopu 24. kola HT Prve lige nije ponudio pogotke. Domaćini tako nisu uspjeli pobjedom proslaviti 73. rođendan. Pobjedi su nešto bliže bili gosti obzirom da je u najboljoj prilici na susretu udarac Mije Caktaša zaustavila vratnica.

Razmak između ove dvije momčadi na prvenstvenoj ljestvici je tako ostao šest bodova prednosti za splitski klub. Osijek je pak zadržao niz neporaženosti na domaćem terenu koji traje duže od godinu dana, a u aktualnoj sezoni imaju skor od devet pobjeda i četiri remija.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 17. minuti kada je nakon kombinacije s Jradijem Caktaš proigrao Jaria koji u odličnoj poziciji s deset metara puca visoko poviš gola domaćih.

Šest minuta kasnije po lijevoj strani su napali Bijelo-plavi, ali ubačaj Talysa u korner izbacuje Dimitrov.

U 35. minuti bilježimo udarac Juranovića koji je pokušao sa 17 metatra, no to je bio lak zadatak za golmana Ivušića.

Osam minuta kasnije nakon ubačaja iz kuta Jradija udarac je uputio Dimitrov, ali nije bilo veće opasnosti po gol Osijeka.

Posljednja minuta prvog dijela ponudila je bezopasan udarac Majstorovića nakon što je iz kornera ubacio Bočkaj.

U trećoj minuti drugog poluvremena Caktaš se izvrsno oslobodio Lončata, a potom je ubačajem na pet metara tražio Jurića, ali lopta je bila malo previsoka.

Nedugo potom udarac su uputili domaćini. Nakon asistencije Marića Bočkaj se s deset metara pucao visoko iznad gola Posavca.

U 64. minuti veliku pogrešku Juranovića je iskoristio Marić koji zaobilazi Posavca, ali nije uspio uputiti udarac u okvir gola. Njegov ubačaj potom iz šesnaesterca izbacuje Dimitrov.

Pet minuta kasnije vidjeli smo dotad najbolju priliku na utakmici. Nakon ubačaja iz auta Jairo je prebacio loptu do Caktaša koji se u primanju oslobađa Silve te snažnim udarcem s desetak metara pogađa stativu. Lopta se potom odbija u teren te prolazi paralelno uz gol liniju, a da nije završila u mreži Osijeka.

U 74. minuti udarac je s dvadesetak metara okušao Igor Silva, no to je bio lagan zadatak za vratara Hajduka.

Minutu kasnije Kleinheisler bježi obrani Hajduka, vara Mujakića i upućuje snažan udarac lijevom nogom, ali Posavec je na pravom mjestu.

Nakon ubačaja iz kuta Kelinheislera u 84. minuti Lončar s druge stative šalje loptu pored gola.

Minutu kasnije Eduok je nakon dubinskog proigravanja primio loptu u šesnaestercu Osijeka te je pokušao lobom matirati Ivušića, ali nije bio precizan. Bila je to posljednja prilika na dvoboju.

Kolo će od 17:30 na Maksimiru još jednim derbijem zaključiti Dinamo i Rijeka.

Ljestvica:

Komentiraj