Hrvatski navijači u Mostaru razbijali u “bošnjačkom” dijelu grada

Nasilje i razbijanje počinilo je pedesetak huligana iz zapadnog, “hrvatskog” dijela Mostara, jutros u istočnome, “bošnjačkom”, nakon što su jutros prešli Neretvu te napadali ljude i razbijali uoči večerašnje nogometne utakmice mostarskih kluobva Zrinjskog i Veleža, koji okupljaju hrvatske i bošnjačke navijače.

Јedna je osoba ozlijeđena, najmanje tri automobila oštećena, razbijena stakla i inventar ugostiteljskih i drugih objekata rezultat je tog napada, objavio je portal vijesti.ba.

“Ultrasi”, navijači Zrinjskog, jutro oko 8:20 sati u pohod krenuli preko Šemovca i Starog mosta, a potom su, došavši u Fejićevu ulicu, počeli bacati pirotehnička sredstva, kamenje i druge predmete. Jednu djevojku pogodili su pepeljarom i ozlijedili je, prenio je vijesti.ba.

“Grupa huligana, njih 50, prešla je Stari most i narušila javni red i mir. Policijski službenici su spriječili to i evidentiraju osobe“, izvijestila je policija Hercegovačko-neretvanske županije.

Policija je izvijestila da identitet napadača tek treba utvrditi. Portal vijesti.ba objavio je snimku tih napadača.

“Građani Mostara u ranim jutarnjim satima još jednom su svjedočili najstrašnijim prizorima divljanja od strane onih koji za sebe vole reći da su navijači Zrinjskog”, objavio je portal vijesti.ba.

Tom prilikom ozlijeđena trgovkinja u trafici, koja je izjavila da je na radnom mjestu pogođena tvrdim predmetom i da je još u šoku.

“Bilo je strašno”, “Ne ponovilo se”… samo su neki od komentara građana, koji tvrde da je grupa huligana došla iz pravca zapada i počela razbijati objekte u Fejićevoj ulici.

“Stanovnici Fejićeve ulice u Mostaru, u kojoj su navijači Zrinjskog jutros izazvali nerede, još su u nevjerici zbog onoga što se dogodilo, objavio je portal Slobodna Bosna. Fejićeva ulica glavno je šetališta u istočnom Mostaru.

Komentiraj