Matija Habljak/PIXSELL

HORVAT “Plaće u Uljaniku, vjerujem, sutra”

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u četvrtak je po izlasku iz zgrade Vlade novinarima kazao da se blokade događaju i ‘skidaju’ te da je uvjeren da će tijekom sutrašnjeg dana početi isplate plaće radnicima Uljanik grupe.

Na upit novinara hoće li radnici Uljanika dobiti sutra plaće, Horvat je rekao: “Riječima gradonačelnika Pule (Borisa Miletića) i citirajući njega, ne vjerujem dok ne vidim da radnicima Uljanika novci i plaća za srpanj ne sjednu”.

No, potom je dodao da se blokade događaju i da se one ‘skidaju’ te je izrazio uvjerenje da će tijekom sutrašnjeg dana početi isplate plaća.

Uljanikov račun odblokiran; ne bude li drugih iznenađenja sutra stižu plaće – izvor blizak Upravi

Iz Uljanika su jutros izvijestili putem Zagrebačke burze da im je račun blokiran te da su u tijeku pregovori s ovrhovoditeljem da se račun odblokira.

No, kako doznaje Hina od izvora bliskog Upravi te grupe, račun Uljanika d.d. u četvrtak popodne je odblokiran, pa ne bude li drugih iznenađenja, plaće radnicima trebale bi biti isplaćene u petak.Račun je blokirala jedna od tvrtki iz sastava Đuro Đaković grupe, koja je u privatnom vlasništvu.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak se na početku sjednice Vlade osvrnuo na situaciju u Uljaniku, kazavši da je nađen model da se radnicima Uljanik grupe isplate plaće i za srpanj i za kolovoz.

Istaknuo je da je to rješenje dobro, pravično i da je Vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti.

“Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost predloženog od strane Uprave plana restrukturiranja i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna”, zaključio je Plenković.

Komentiraj