HNS BiH osudio napad na veleposlanstvo RH u Sarajevu

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH osudio je noćašnji napad na hrvatsko veleposlanstvo u Sarajevu u kojemu je potrgan nosač stijega i odbačena zastava Europske unije izražavajući razočaranje što se takva poruka šalje Hrvatskoj koju smatraju najvećim zagovornikom ove zemlje.

“Potrgani nosač zastava na zgradi Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu, pri čemu je zastava Europske unije uništena, nije put kojim Bosna i Hercegovina želi ići u budućnosti”, priopćili su iz HNS-a BiH i zatražili žurnu reakciju policijskih i pravosudnih institucija kako bi se počinitelj otkrio i kazneno odgovarao.
Iz grupacije koja okuplja najveće hrvatske stranke u BiH izrazili su očekivanje da slični incidenti neće kvariti odnose i umanjiti potporu koju Republika Hrvatska upućuje BiH.

“Neprimjerene poruke i odnos sa susjednom zemljom koja je najveći zagovornik stabilnost i razvoja BiH ali i najveći zagovaratelj i partner europske i euro-atlantske BiH nikako ne smije biti meta ovakvih ili sličnih napada”, dodaje se.
Po HNS-u BiH, Republika Hrvatska se iskazala kao pravi prijatelj i velika potpora u izgradnji europske BiH i zaštiti pozicije prava hrvatskog naroda te traženju puta k punoj ravnopravnosti i legitimnom političkom predstavljanju.

Komentiraj