Grbin: ‘Prozivke od strane Plenkovića zbog diplome moje supruge prikazuju ga onakvim kakav on u stvari i jest – malen i bahat’

Autor:

02.09.2022., Zagreb - Predsjednik SDP-a Pedja Grbin.

 Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

“Ne želim da niti ja, niti vi, niti bilo tko drugi, živi u ovim uvjetima. Ovo jednostavno nije normalno. Ovo je bizarno. Jedan moj kolega mi je rekao da onaj tko u ovim uvjetima u Hrvatskoj nije poludio, taj doista nije normalan.”, rekao je u razgovoru za Nacional predsjednik SDP-a Peđa Grbin koji se osvrnuo i na moguće prijevremene parlamentarne izbore te je otkrio vidi li sebe kao potencijalnog budućeg hrvatskog premijera.

“Predsjednik SDP-a je uvijek bio kandidat za premijera, a o tome hoću li to i postati odlučuju jedino i isključivo građani”, rekao je šef SDP-a te je otkrio smatra li da bi afera s diplomom njegove supruge mogla naštetiti njegovim političkim ambicijama.

“Prije tjedan dana bih na ovo pitanje odgovorio da mi sigurno nije koristila, ali kada vidim koliko se Plenković s time naslađuje i koliko pokušava koristi da prikrije svoje marifetluke, onda čak mogu reći da mi na neki bizaran način koristi jer prikazuje Plenkovića onakvog kakav on u stvari i jest – bahat i malen”, rekao je u razgovoru za Nacional Peđa Grbin te je dodao da je dio kolegica njegove supruge dobio rješenje iz Kragujevca, dok veliki dio još, među kojima je i njegova supruga, još nije.

“Mislim da nije fer da ja govorim u ime drugih o sadržaju tih rješenja, ali mogu reći da je postupanje institucije koju su medicinske sestre pohađale i na kojoj su izvršavale svoje obveze prema njima nekorektno. Ne možeš ih držati u ovakvoj neizvjesnosti, o kojoj ovisi njihov posao, egzistencija. Supruga je upisala studij koji je nastao suradnjom Opće bolnice Pula s drugim institucijama. Opće bolnice Pula u kojoj je tada radila supruga, kao i njene kolegice. Opće bolnice čiji je ravnatelj potpisao ugovor na temelju kojeg je studij započeo i onda o tome pričao za medije. One nisu sumnjale da bi u svemu moglo biti problema, uredno su pohađale nastavu, polagale ispite, izvršavale svoje obveze i 11 godina nakon što su se upisale tu smo, gdje smo”, zaključio je Grbin te je odgovorio i na prozivke nekih saborskih zastupnika kao što je Karolina Vidović Krišto koji tvrde da je SDP jednako odgovoran za pljačku Hrvatske kao i HDZ.

“Postavit ću pitanje koliko je ministara iz Račanove ili Milanovićeve vlade bilo uhićeno? Niti jedan. Ne, na ovaj način kao što je uhićen Horvat. Koliko ih je moralo otići zato što se protiv njih vodi korupcijski kazneni postupak? To je dovoljno za početak. U krajnjoj liniji nedavno je izašla anketa u kojoj su građane pitali tko je bio najbolji hrvatski premijer i oni su gotovo dva desetljeća nakon njegova mandata rekli da je to Ivica Račan. Pa valjda za to postoji neki razlog”, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Cijeli razgovor s predsjednikom SDP-a pročitajte u novom Nacionalu…

PEĐA GRBIN: ‘Samo bez HDZ-a na vlasti vratit ćemo energetske izvore’

OZNAKE: SDP, Peđa Grbin

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.