Oko objave poruka Nacionala javio se i Frka-Petešić – Odbacuje sve

Predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka-Petešić odbacio je informacije koje su objavljene u današnjem broju Nacionala o navodnom pogodovanju u kontaktu s Hrvatskim šumama. U tome vidi namjeru diskreditiranja njega i premijera Andreja Plenkovića.

“Želim najoštrije odbaciti neprofesionalne i zlonamjerne konstrukcije kojima se nastoji neizravno sugerirati da sam pogodovao ili na kakav netransparentan način postupao u kontaktu s predsjednikom uprave Hrvatskih šuma Krunoslavom Jakupčićem”, reagirao je Fraka Petešić.

Negira trgovanje utjecajem, te negira povezanost s Jakupčićem. Smatra Nacionalov tekst sugestivnim i konspirativnim, a Nacionalove optužbe, po njemu, nisu jasno formulirane.

Dao je i svoju stranu priče. Za Jakupčića je jednom po službenoj dužnosti proslijedio formalnu tužbu stranog investitora. Pritužbu je uputio Uredu predsjednika Vlade zbog nedostatka očitovanja Hrvatskih šuma. Investitor je potom, zbog nerješavanja slučaja, ponovno poslao pritužbu. Jakupčića je Petešić potom nazvao da mu on objasni situaciju. Ubrzo nakon tog poziva, od Nacionala objavljene poruke stigle su na Petešićev telefon. U toj poruci navodi kako Jakupčić daje sebe na raspolaganje oko detaljnjijih objašnjena oko prodaje drvne sirovine. Petešić na tu poruku nije odgovorio, jer ni prijašnje Jakupčićevo pojašnjenje mu nije bilo jasno. Nekoliko mjeseci poslije, dobio je posljednju poruku iz koje se shvaća da je Jakupčić konačno primio investitora na sastanak.

NOVI EKSPLOZIVNI TRANSKRIPTI: Mobitel donedavnog šefa Hrvatskih šuma sadrži poruke koje otkrivaju masovnu trgovinu utjecajem u kojoj su sudjelovali glasnogovornik Vlade i najuži krug premijera Plenkovića

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]