FRANCUSKA Uhićene tri žene koje su pripremale napad, policajac izboden

EPA/ARMIN WEIGEL

Jedan francuski policajac izboden je tijekom uhićenja tri žene osumnjičene da su povezane s automobilom punim plinskih boca u blizini slavne pariške katedrače Notre Dame prošle nedjelje. Policija je otvorila vatru nakon napada na kolegu i ranila jednu od osumnjičenih žena, prenose lokalni mediji.

Dužnosnici su objavili kako sumnjaju da su žene radikalizirane, te kako se čini da su se pripremale za teroristički napad. Ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve rekao je kako je žena koja je ubola policajca tijekom uhićenja kći vlasnika automobila u kojem su bile pronađene plinske boce. Vlasnik automobila, koji je u svojoj prošlosti bio gorljivi širitelj islama, pušten je u utorak nakon saslušanja. Još četiri osobe uhićene su u sklopu istrage. Uhićene žene, dodao je, imaju 39, 23 i 19 godina. “One su fanatici, najvjerojatnije su pripremale nasilan napad”, rekao je Cazeneuve.

Automobil je pronađen u nedjelju rano ujutro u neposrednoj blizini katedrale Notre Dame, koju godišnje posjete miijuni turista. U automobilu su pronađeni i dokumenti napisani na arapskom pismu.

Francuska je proglasila izvanrednos tanje prošle godine, nakon terorističkih napada na Pariz, u kojima je poginulo 130 osoba.

Komentiraj