Technology Playmaker Awards

FOTO: Technology Playmaker Awards namijenjene su ženama iz područja IT-a

Nedavno su otvorene nominacije za Technology Playmaker Awards 2019.

Ovo priznanje pokrenuto je 2017. godine te odaje počast i slavi žene koje u području tehnologije pomiču granice inovacije i nadahnjuju buduće generacije. Ove godine nominacije nisu određene državnim granicama i svraćanjem pozornosti na raznolikost talenta u sektoru globalne tehnologije pokušavaju potaknuti još više žena diljem svijeta na prijavu i uspjeh u području tehnologija.

Pobjednice će se birati u sedam različitih kategorija: Nagrada za uzor godine, Nagrada za mladu nadu tehnologije, Nagrada za poslovnu lidericu godine, Nagrada za digitalnu lidericu godine, Nagrada za poslodavca godine, Nagrada za najveći društveni doprinos i Nagrada za tehnološkog inovatora godine.

Prijaviti se mogu žene iz svih područja tehnologije i informacijskih tehnologija koje su korištenjem tehnologije transformirale tvrtke, struku i društvo.

“Potaknuti što više žena da se pridruže i ostvare napredak u sektoru tehnologije ključno je ako želimo da inovativnost odražava i njeguje raznovrsnost zajednica koje nas okružuju. Za kreiranje raznovrsnije radne snage koja nikog ne isključuje potreban je zajednički napor kompanija, kako iznutra tako i izvana, a također je potrebno da pojedinci svojim primjerom pozitivno utječu na kolektivnu sudbinu ovog sektora. Nužno je stvoriti okruženje u kojem sve više djevojaka i žena želi postati dio sektora i dobiti više prilika za napredak, rast i uspjeh“, rekla je Gillian Tans, izvršna direktorica Booking.coma.

Novo istraživanje Booking.com-a predočava glavne prepreke pred kojima se nađu žene koje žele raditi u tehnološkom sektoru. Čak 52% žena koje rade u području tehnologije kao i studentica koje su zainteresirane za to područje tvrde da im odmaže manjak uzora i mentora. Oko 50% ispitanica tvrdi kako im je mogućnost za uspjeh u svijetu tehnologije smanjena, jer im nisu jasno prezentirane prilike za napredak.

Dodjela nagrada Technology Playmaker Awards 2018 privukla je prijave inspirativnih ženskih poduzetnica iz svijeta tehnologije te inovatorice iz cijele Europe i tako odala priznanje njihovim uspjesima u raznim područjima tehnologije kao što su e-trgovina, financijska tehnologija, tehnologija ekoloških izvora energije, obrazovanje, blockchain tehnologija i potrošačka tehnologija.

Prošle godine među finalisticama dodjele našla se i inovatorica iz Hrvatske – Tanja Folnović.

Dodjela priznanja će se održati u Londonu (13.03.2019.). Nominacije za nagrade zatvaraju se 22. prosinca 2018. godine.

Komentiraj