Foo Fightersi predstavili prvi foršpan za njihovu horor komediju „Studio 666“

Foo Fighters predstavili su prve kadrove filma u foršpanu za horor komediju „Studio 666“ koji dolazi na proljeće 2022. godine. Foršpan je premijerno prikazan uoči njihovog nastupa u Las Vegasu 2. prosinca.

U filmu ‘Studio 666’ koji stiže u kina na proljeće 2022. godine glumi cijeli bend: Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Pat Smear, Chris Shiflett i Rami Jaffee, uz Whitney Cummings, Leslie Grossman, Jennu Ortegu i druge. Prema priopćenju za javnost, film prati grupu Foo Fighters prilikom useljavanja u vilu u Encinu u Kaliforniji koja je “utopljena u jezivu povijest rock and rolla” kako bi snimili novi album. Međutim, nakon što stignu, Grohl se “sukobljava s natprirodnim silama koje prijete i završetku albuma i životima članova benda”.

Grohl je povodom filma ‘Studio 666’ izjavio: “Nakon desetljeća smiješnih glazbenih spotova i brojnih glazbenih dokumentaraca nastalih od strane našeg kolektiva, konačno je došlo vrijeme da se to sve podigne na višu razinu. Cjelovečernji igrani film – horor-komediju. Kao i većina stvari u vezi Foo Fightersa ‘Studio 666’ je započeo s nategnutom idejom koja je procvjetala u nešto veće nego što smo ikada zamišljali. Snimljen je u istoj kući u kojoj smo snimili naš album ‘Medicine at Midnight’, a rekli smo da je to mjesto ukleto, željeli smo ponovno uhvatiti klasičnu magiju koju su imali svi naši omiljeni rock and roll filmovi, ali s posebnim obratom. To smo i uspjeli uz pomoć Toma Ortenberga i tima iz Open Road Filmsa i konačno možemo pustiti ovu mačku iz vreće nakon što smo je dvije godine čuvali kao našu najbolje čuvanu tajnu. Budite spremni smijati se, vrištati i lupati glavom u kokice. ‘Studio 666’ će vas sjeb….”

Studio 666 je režirao BJ McDonnell, koji je opisao film kao “savršenu kombinaciju svega što voli – rocka, horora i komedije sve zajedno u vrlo uzbudljivom filmu.“

“Tako sam uzbuđen što sam se udružio s Foo Fightersima kako bismo stvorili film o staroj školi sviranja. Prošle su godine otkako smo vidjeli nešto poput filma The Beatlesa ‘Help’, The Monkees ‘Head’ ili ‘Meets the Phantom of the Park’ grupe KISS. Uzmite tu zabavu iz ’60-ih/’70-ih godina old school benda, pomiješajte je s hororom i ‘Studio 666’ je rođen! Oduševljen sam što će publika uživati u filmu i glazbi“

Film se temelji na priči koju je napisao Dave Grohl, a scenarij su napisali Jeff Buhler i Rebecca Hughes. Premijera je predviđena za 25. veljače 2022. u SAD-u.

 

Komentiraj