EUROPSKA LIGA: CSKA pogotkom Evandra svladao Osijek u Sofiji

U prvom susretu drugog pretkola Europske lige CSKA je rezultatom 1-0 (0-0) svladao  Osijek.

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je 22-godišnji Brazilac Evandro.

U prvih 15 minuta utakmice CSKA je imao malo izraženiju inicijativu, kako u posjedu lopte, tako i u konkretnijim situacijama koje su mogle dovesti do opasnosti po protivnička vrata. Osijek nakon toga uspostavlja potpunu ravnotežu, u konačnici i uspostavlja dominaciju na terenu, te počinje konkretno prijetiti domaćem vrataru Černiauskasu.

Prvu opasnu situaciju po protivnička vrata vidjeli smo u 21. minuti kada je Bočkaj odlično ubacio s lijeve strane domaćeg napada, u sredini je na nekih deset metara u skoku najviši bio Antonio Mance, no njegov pokušaj glavom išao je ravno u Černiauskasa koji sigurno reagira i upisuje obranu.

U 26. minuti je Mance primio jednu dugu loptu, kvalitetno se okrenuo i uputio udarac s nekih 17 metara, no lopta odlazi pored vratnice.

Bočkajev dalekometni udarac u 45. minuti je blokiran i odbijen u korner, domaći vratar ostao je ukopan na mjestu no lopta je ipak otišla pristojno pored vratnice. Iz ubačaja iz kuta Skenderova momčad nije uspjela zaprijetiti.

U 50. minuti je Kleinheisler imao odličan prodor gotovo s centra terena, uspio se probiti sve do domaćeg vratara no pri posljednjem dodiru mu je lopta pobjegla s noge i Černiauskas mirno rješava situaciju u korist CSKA.

CSKA do rezultatske prednosti stiže iz prvog udarca u okvir Ivušićevih vrata prekrasnim pogotkom 22-godišnjeg Brazilca Evandra da Silve u 52. minuti utakmice.

U 63. Ljupko Petrović pojačava defanzivu u veznom redu, ušao je 18-godišnji Valentin Antov umjesto 28-godišnjeg Talijana Diega Fabbrinija.

Mance je u 75. pucao iz okreta nakon ubačaja Bočkaja iz kuta, no lopta odlazi pristojno pored vrata.

Dino Skender prvu promjenu u svojim redovima radi u 78. minuti kada je umjesto Marina Pilja ušao Vedran Jugović. Drugu promjenu u svojim redovima obavlja i CSKA, 30-godišnji Irac Graham Carey mijenja Malinova.

U 80. dobra situacija za Osijek. Bočkaj je ubacio iz prekida s lijeve strane gostujućeg napada, u skoku je najviši Marić koji upućuje dobar udarac glavom, no lopta odlazi malo pored vratnice.

Dvije minute poslije Kleinheisler bježi domaćim braničima i snažnim udarcem pogađa vratnicu.

Nakon ovog događaja Petković je napravio posljednju promjenu, umjesto strijelca Evandra ušao je 23-godišnji stoper Božidar Čorbadžijski.

Lopa je u igru ušao u 84. umjesto Laszla Kleinheislera.

Do kraja utakmice (7 minuta sudačke nadoknade) Osijek nije uspio ozbiljnije ugroziti protivničkog vratara te je susret okončan minimalnom pobjedom bugarskog predstavnika.

Osijeku je sljedeća obveza gostovanje kod Gorice u HT Pvoj ligi, a uzvrat protiv CSKA je na rasporedu 1. kolovoza s početkom u 20:45.

Komentiraj