EPK RIJEKA 2020: 29. veljače počinje Needcompany Festival

Jedna od najvažnijih predstavnica suvremenog europskog teatra, belgijska umjetnička skupina Needcompany, u sklopu programa Rijeka 2020 Europske prijestolnica kulture od 29. veljače do 6. ožujka zvodi tri predstave i otvara izložbu kojima predstavlja bogatstvo i raznolikost svoga umjetničkog rada – jedna je predstava primarno glazbena, druga dramska, a treća plesna.

Needcompany je međunarodna, višejezična i multidisciplinarna umjetnička skupina koju su 1986. u Bruxellesu osnovali Jan Lauwers (BE) i Grace Ellen Barkey (ID/BE), a njima se kao član umjetničkog vodstva 2001. pridružuje Maarten Seghers (NL).

Njihov opus obuhvaća razna područja umjetničkog djelovanja, među kojima su kazalište, ples, izvedbene i vizualne umjetnosti, književnost i drugo. Nastupali su na ajpoznatijim svjetskim festivalima, u muzejima i kazalištima. Dobitnici su brojnih nagrada, među ostalima Janu Lauwersu je na Venecijanskom bijenalu 2014. dodijeljena Nagrada Zlatni lav za životno djelo.

U Rijeci će se publici predstaviti izložbom „18 videa“, „Koncertom banda koji gleda u krivom smjeru“ i predstavama „Sve što je dobro“ i „Zauvijek“.

Program festivala:

KONCERT BANDA KOJI GLEDA U KRIVOM SMJERU – Maarten Seghers & Needcompany – 29. veljače 2020. – Hrvatski kulturni dom Rijeka u 21sat

IZLOŽBA: 18 VIDEA – Lemm&Barkey / Needcompany – 29. veljače – 6. ožujka 2020. – Zgrada Ivex-a Rijeka – DeltaLab001

SVE ŠTO JE DOBRO – Jan Lauwers & Needcompany (BE) – 3. i 4. ožujka 2020. HNK Ivana pl. Zajca Rijeka u 19,30 sati

ZAUVIJEK – Grace Ellen Barkey & Needcompany – 6. ožujka 2020. HNK Ivana pl. Zajca Rijeka u 19,30 sati

Komentiraj