Duhovita predstava ‘Legenda o svetom Muhli’ u Kazalištu Komedija

Kad se na jednom mjestu spoje vrsni dramski autor Mate Matišić, redatelj Zoran Mužić te sjajni glumački ansambl Kazališta Komedija, rezultat je i više nego jasan – ljubitelje kazališne scene očekuje još jedno vrhunsko ostvarenje.

Duhovita priča ‘Legenda o svetom Muhli’, spremna je za svečanu premijeru koja je na rasporedu u subotu 9. veljače s početkom u 19.30 sati.

“Fratar Muhlo, živi mrtvac Ferdinand Krvopija, grobati Kazimir i Mutimir i časna majka Anastazija, samo su neki od osebujnih likova iz urnebesne parodije smještene u autorov zavičajni prostor Imotske krajine u kojem se radnja odvija. Mate Matišić je radio nekoliko predstava u Komediji, kao pisac i kao glazbenik.

“Uvijek mi je ta suradnja bila vrlo ugodna. Kad me pozovu da radim u Komediji znam da ću osim posla imati i dva mjeseca lijepog života, zafrkancije i druženja s prijateljima. Uz to, posebno volim biti pisac ili glazbenik redatelja Zorana Mužića koji je već do sad fantastično postavio nekoliko mojih drama. Vrhunski intelektualac, redatelj i čovjek“, otkrio je Matišić.

“Sve biblijske teme na koje Boccaccio piše svoje varijacije bile su i teme koje su mene kroz odrastanje formirale. Proveo sam djetinjstvo ispod plastičnih anđela čuvara koji čuvaju djecu od raznih nesreća. Zbog toga sam se osjećao slobodnim u poigravanju s osobnom pobožnošću, jer se u njoj osjećam bez grča i straha, kao na livadama i kamenu svog djetinjstva“, ispričao je dramski autor.

U glavnoj se ulozi fratra po imenu Muhlo pojavljuje Filip Juričić, a riječ je o lukavom varalici koji će poduzeti niz spletki u cilju osobnog lascivnog zadovoljenja i novih erotskih igri. Ulogu Evice, kćeri križarskog ratnika Bogoslava, igra Vanda Winter.

Ostatak glumačkog ansambla čine: Davor Svedružić, Vinko Kraljević, Ivica Zadro, Ana Magud, Igor Mešin, Goran Malus, Damir Lončar, Jasna Palić Picukarić, Ivan Magud, Dubravka Ostojić, Saša Buneta i Tomislav Martić. Scenograf je Darko Bakliža, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin dok glazbu potpisuje sam Mate Matišić.

Komentiraj