Državno odvjetništvo u utorak je priopćenjem reagiralo na članak objavljen u novom broju Nacionala ‘Tajna žestokog odgovora DORH-a predsjedniku Ustavnog suda RAT CVITANA I ŠEPAROVIĆA‘. DORH navodi kako su u članku objavljene netočne informacije i neutemeljene tvrdnje.

DORH poručuje kako ne postoji ‘rat Cvitana i Šeparovića’ te kako odnosi glavnog državnog odvjetnika i predsjednika Ustavnog suda nisu ‘eskalirali od skrivene netrpeljivosti do otvorenog rata’.

“Odnosi Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Ustavnog suda Republike Hrvatske temelje se na Ustavom i zakonima propisanim zadaćama ovih dviju neovisnih institucija. U cilju ostvarivanja tih zadaća uspostavljena je kvalitetna i profesionalna komunikacija između Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske i predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske.

Stoga niti postupanje nadležnog državnog odvjetništva u pravcu provjera navoda i poziva iz priopćenja Ustavnog suda Republike Hrvatske ničim ne dovodi u pitanje takav odnos, pa stoga nema govora ni o kakvoj netrpeljivosti a kamoli “ratu Cvitana i Šeparovića””, stoji u priopćenju MORH-a.

Komentiraj