ZBOG SUMNJI U KORUPCIJU NA USTAVNOM SUDU odnosi glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića eskalirali su od skrivane netrpeljivosti do otvorenog rata

Svega dva tjedna nakon što je Nacional otkrio kako su politički i pravosudni vrh potresle indicije o korupciji na Ustavnom sudu zbog sumnji da se s pet milijuna eura srušila presuda protiv Ive Sanadera u aferi Ina-MOL, odnosi glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića eskalirali su od skrivane netrpeljivosti do otvorenog rata. Rat je to s neizvjesnim rokom trajanja, ali svakako s dugoročno neugodnim posljedicama za Ustavni sud. Pojednostavljeno govoreći, nakon prošlog tjedna i službeno se može tvrditi da Uskok propituje jesu li zbog mita od pet milijuna eura pojedini suci Ustavnog suda ukinuli pravomoćnu presudu protiv bivšeg premijera Sanadera i vratili taj slučaj na ponovno suđenje.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

REAKCIJA 

Nema govora ni o kakvoj netrpeljivosti, a kamoli rata Cvitana i Šeparovića

Poštovani,

u tjedniku Nacional od 17. siječnja 2017. broj 978, na stranicama 6, 7 i 8 objavljen je tekst pod naslovom „Rat Cvitana i Šeparovića – Uskok još ne odbacuje optužbe o mitu na Ustavnom sudu kao „zle laži““, autora Berislava Jelinića, popraćen naslovnicom s istim naslovom te napisima „USKOK još nije odbacio optužbe o podmićivanju sudaca Ustavnog suda u aferi Sanader Ina-Mol kao „zle laži““ i „Ekskluzivno Tajna žestokog odgovora DORH-a predsjedniku Ustavnog suda“. S obzirom da su u navedenom tekstu objavljene netočne informacije i tvrdnje, dostavljamo Vam tekst ispravka radi objave sukladno čl. 40., 41. i 42. Zakona o medijima, a koji je kao priopćenje objavljen na internetskoj stranici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske radi točnog informiranja javnosti.Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odgovara kako nisu točne informacije i nisu utemeljene tvrdnje objavljene u tjedniku Nacional te ističe kako ne postoji „rat Cvitana i Šeparovića“ i kako odnosi glavnog državnog odvjetnika i predsjednika Ustavnog suda nisu „eskalirali od skrivene netrpeljivosti do otvorenog rata“. Odnosi Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Ustavnog suda Republike Hrvatske temelje se na Ustavom i zakonima propisanim zadaćama ovih dviju neovisnih institucija. U cilju ostvarivanja tih zadaća uspostavljena je kvalitetna i profesionalna komunikacija između Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske i predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske. Stoga niti postupanje nadležnog državnog odvjetništva u pravcu provjera navoda i poziva iz priopćenja Ustavnog suda Republike Hrvatske ničim ne dovodi u pitanje takav odnos, pa stoga nema govora ni o kakvoj netrpeljivosti a kamoli „ratu Cvitana i Šeparovića“.

S poštovanjem,

glasnogovornica Martina Mihordin,

mag.nov.univ.spec.rel.publ.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakUpoznajte Trumpove, novu američku prvu obitelj
Sljedeći članakMIGNOLET ‘Ovaj Liverpool bolji je od Rodgersovog, ne ovisimo toliko o pojedincima’
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.