Donosimo reakcije svih aktera u sukobu Kalinića i novinarke Križanec, oglasila se i N1 televizija

Čini se da čelni čovjek Ureda za krizne situacije grada Zagreba Pavle Kalinić ovih dana ima problema.  Prema mnogim mišljenjima nije se najbolje snašao u situaciji izazvanoj širenjem  koronavirusa, potom i  nedavnog potresa u gradu, a danas se posvađao i s novinarkom N1 televizije Sandrom Križanec kod koje je danas trebao gostovati, ali se naljutio i demonstrativno napustio studio.

Novinarka Križanec: Htio se mješati u uredničku politiku vezano uz postavljanje pitanja

Dok novinarka Sandra Križanec navodi  kako je Kalinić otišao iz studija jer se posvađao s njom oko pitanja koja mu je htjela postaviti, odnosno da je tražio da mu se ne postavljaju ona na koja nema odgovor, Kalinić tvrdi da mu je novinarka psovala majku.

Kalinić: Novinarka mi je spominjala majku i govorila da će me razje****

Kalinić je zbog ovog događaja sazvao i konferenciju za novinare na kojoj je cijelu situaciju komentirao.

“Bio sam prisiljen izaći iz zgrade, do studija nisam ni stigao. Novinarka je, ne znajući da sam ozvučen, mi je spominjala mamu, prvo Bandiću pa kada je shvatila da on nije tu, onda meni mamu, i da će me razje**** ako uđem, u toj situaciji sam odlučio napustiti zgradu. Otišao sam do Ladišića i požalio se na ponašanje gospođe Križanec i napustio emisiju i zgradu”, ispričao je Kalinić.

O svemu se oglasila i N1 televizija čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

N1 televizija:  Poštujemo standarde komunikacije u programu i izvan njega, ispričavamo se zbog  izazvane i neprimjerene reakcije Sandre Križanec

“Dovoljno je podsjetiti na njegovu reakciju na novinarsko pitanje o početku kriznih mjera zaštite od epidemije u Zagrebu.

N1 je i danas, kao i prethodnih dana, zatražio od Grada Zagreba sugovornika na temu zbrinjavanja građana i sanacije šteta u gradu. Od svih sugovornika koji ovih dana na tome intenzivno rade, Grad Zagreb odgovorio je na upit izborom Pavla Kalinića kao najstručnijeg sugovornika.

Čekajući početak razgovora u izdvojenom televizijskom studiju, Kalinić je bio neugodan, nervozan, neprestano je razgovarao na mobilni telefon, samovoljno je ulazio i izlazio iz studija. To je iziritiralo voditeljicu i urednicu Sandru Križanec, koja je reagirala na neprimjeren način. Bilo je to izvan etera i ničim ne dovodeći u pitanje odnos prema javnosti i gledateljima.

N1 visoko poštuje standarde komunikacije u programu i izvan njega, i zbog ove se izazvane i neprimjerene reakcije Sandre Križanec ispričavamo.

Način na koji je Pavle Kalinić na današnjoj press konferenciji, posvećenoj aktivnostima za procjenu štete na oštećenim građevinama nakon potresa u Zagrebu, iznio u javnost događaje u prostorijama N1 televizije smatramo još jednim u nizu neprimjerenih reakcija čelnih ljudi grada Zagreba prema novinarkama i novinarima, ne samo N1 televizije već i drugih medija.”, navodi se u priopćenju kojeg je potpisao Tihomir Ladišić, direktor N1 televizije.

 

 

Komentiraj