Dodik otvorio profil na Twitteru, evo koga je sve zapratio

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a otvorio je danas službeni profil na društvenoj mreži Twitter. Trenutno Milorad Dodik na ovoj mreži prati tek desetak osoba: Mađarskog premijera Viktora Orbana, srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, američkog predsjednika Joea Bidena, SDSD, Vladu Republike Srpske…

Odmah po otvaranju profila pratiteljima se obratio video-porukom.

“Poštovani, ovo je moj službeni Twitter nalog. Odlučio sam, pored niza lažnih, koji su do sada bili u eteru, otvoriti službeni, svoj nalog. Ovo je mogućnost da zajedno razgovaramo, da podijelimo mišljenja i stavove o najvažnijim pitanjima unutrašnje i vanjske politike. Ovo je način kojim želim da osigurati da direktno komuniciram s vama, da s vama razmijenim mišljenja, da artikuliramo odgovore i da doprinesemo javnoj prezentaciji naših stavova i naših odgovora na važna pitanja. Zapratite ono, što ću na ovom Twitteru pokušati priopćiti”, poručio je Dodik.

Poručio je da je spreman na dijalog i s onima koji imaju različita mišljenja.

“Spreman sam na razmjenu mišljenja. Vjerujem da ovo može doprinijeti da se bolje razumijemo, shvatimo i da na pravi način budemo informirani. Hvala!”, kaže Dodik u svojoj prvoj objavi.

Za sada nije poznato tko će voditi njegov profil, ali kćerka člana Predsjedništva BiH Gorica Dodik, poznata je kao netko vrlo aktivan na društvenoj mreži Twitter.

Komentiraj