Do Dalmacije autocestom A1 samo do Sv. Roka, dalje po DC50 i DC27

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, moguća je poledica, objavio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub, koji poziva vozače da na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Sve vozače mole za strpljenje zbog čestih zastoja iza vozila zimske službe.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto, sve skupine vozila mogu prometovati autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27).

Za sav su promet otvoreni: autocesta A6 Rijeka-Zagreb; stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; Krčki most; Paški most; autocesta A7 Draga-Šmrika; Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog; DC50 čvor Sveti Rok-Gračac; DC27 Gračac-Zaton Obrovački.

Za sav promet zatvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje; Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8).

Zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru te Istri, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji uključujući državnu cestu DC1 Prevjes-Oćestovo. Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Istri: ŽC5103 Labin-Koromačno i ŽC5104 Labin-Rabac i ŽC5081 Labin-Stari Grad.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Teretna vozila na izlaz iz zemlje čekaju tri sata na prijelazu Bregana, te sat i pol na prijelazi Macelj.

Komentiraj