Nastassja Kinski napunila 59 godina

Rođena je 24. siječnja 1961. godine u Berlinu i kći  je njemačkog glumca Klausa Kinskog i glumice Rut Brigitte Tocki. Njeni roditelji su se razveli 1968. godine. Oca je rijetko viđala, a zbog financijskih problema, s majkom je živjela u jednoj komuni u Münchenu.

Sa 16 godina započela je vezu sa 28 godina starijim redateljem Romanom Polanskim. Na njegov nagovor odlazi u SAD studirati glumu u Actors studiju Leeja Strasberga. Proslavila se ulogom djevojke Tesse Durbeyfield u povijesnoj drami Tessa iz 1979. godine. Poslije toga je gola, omotana zmijom, pozirala fotografu Richardu Avedonu, što joj je donijelo status seks ikone.

Prije nekoliko godina izašla je u javnost sa šokantnim detaljima života s ocem Klausom. Za njemački časopis Bild je rekla: “Kad je umro, svi su mi govorili da im je žao. Meni nije bilo žao. Stalno me dodirivao i čvrsto držao u naručju kako mu ne bih pobjegla. S četiri godine osjetila sam da to nije očinski zagrljaj već nešto strašnije. Kad bih mu se i uspjela izmaknuti, poslije bih drhtala kad bi bio u mojoj blizini. Bio je tiranin. Ne sjećam se da smo zajedno sjedili za stolom. Nikad nismo znali kad će se naljutiti. Ponekad bi samo odjednom počeo bacati predmete po kući i vikati. Nikad nas nije pitao kako smo, jesmo li dobro, jesmo li sretni.”

Komentiraj