Oštra Dalija Orešković o debati: “Grabar-Kitarović ujedinjuje ljude, u korupciji”

Sučeljavanje predsjedničkih kandidata , sudeći po tvitovima, i večeras prati Dalija Orešković, bivša kandidatkinja za predsjedničku funkciju.

Kad su ponovno, kao i u jučerašnjoj debati, spomenuti Leon Sulić i članstvo Kolinde Grabar – Kitarović u  Nadzornom odboru Kontinental prijevoza iz kojega je, tvrdi Milanović,  ukradeno 20 milijuna kuna, Milanović se dotakao i Danka Seitera kojeg je Grabar – Kitarović pomilovala.

Na to je odmah tvitala Dalija Orešković  napisavši da je pomilovanjem Danka Seitera Grabar – Kitarović već u ranoj fazi mandata zlouporabila predsjedničke ovlasti kako bi pogodovala interesno povezanim osobama, a potom je u drugoj objavi pojasnila da je u Seitera u ime Povjerenstva za sukob interesa potpisala odluku o nepokretanju postupka jer je ustavna ovlast davanja pomilovanja iznad načela iz zakona o sukobu inteteresa. “Ali to ga ne čini manje nemoralnim i spornim, a KGK nedostojnom obnašanja javne dužnosti. To je tek jedan u nizu primjera zbog kojih tvrdim da je KGK zaštitno lice i promotirica koruptivne Hrvatske.” , napisala je Orešković.

Komentiraj