Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, legendarni Miroslav Ćiro Blažević, komentirao je u subotu za Novu TV smjenu na iztborničkoj klupi. Ante Čačić, naime, smijenjen je nakon remija protiv Finske, a na njegovo je mjesto postavljen Zlatko Dalić, koji u ponedjeljak ‘Vatrene’ mora predvoditi u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za oslazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine.

“Nemam što reći, jer bih mogao biti jako zločest. Svi smo tužni jer ovi koji odlučuju kao da nemaju svijest. Ali nisu oni krivi. Oni imaju slučajnu mogućnost da odlučuju, ali ne znaju ništa”, rekao je Ćiro. Kaže da podržava Dalića, ali bi prije stavio Šukera i Mamića da zajedno pokušaju popraviti situaciju.

“Ostaje nam nada u jednog genijalnog Modrića koji u svakoj svojoj akciji prezentira patriotizam i odgovornost. Neka Dalić sastavi tim koji će slijediti tog genijalca. Ja se nadam da ćemo na kraju ipak uspjeti”, rekao je Ćiro, koji je Hrvatsku 1998. godine odveo do svjetske bronce u Francuskoj.

O Daliću ima samo riječi jvale. “Problem je u tome što mu je dana ekipa s najvećim nogometnim zvijezdama ove planete. Nema takve reference da autoritativno dođe i kaže “dečki to i to”. I zato opet kažem: Mamić i Šuker vi dođite na tu poziciju i sada galvanizirajte ekipu koju ste podcijenili. Kako je mogao Čačić doći za izbornika bez referenci da vodi Modrića, Ćorluku, Rakitića i ostale planetarne zvijezde”, objasnio je Ćiro. Dodao je da je Dalić nogometna vertikala i sjajan sportaš s nogometnim znanjem.

“Ali, pitanje je je li to dovoljno da ga igrači slijepo slušaju i slijede. To je uvijek pitanje autoriteta. Jesi li ili nisi. Ne bih mu preporučio da se postavio kao isključivi autoritet. On mora igrače mora uvjeriti da respektiraju koncenpciju koju on donosi. Tu Dalić ne smije pogriješiti”, kazao je.

Komentiraj