Cijepio se i Slavko Linić, Zvonimir Šostar kaže da je to bila ‘igra slučaja’

Bivši potpredsjednik vlade i bivši utjecajni SDP-ovac Slavko Linić cijepio se protiv koronavirusa 5. veljače na Zavodu ‘Andrija Štampar’ u Zagrebu, objavio je u ponedjeljak Teleskop.

Linić je potvrdio da je tada bio u Zagrebu i primio cjepivo. Na pitanje o kojem je cjepivu riječ, Linić je odgovorio da je primio Modernu.

Ravnatelj Andrije Štampara je doktor Zvonimir Šostar bliski je suradnik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i dobar je prijatelj s bivšim ministrom financija.

“Je, znam, da je primio, sad sam i ja išao provjeravati, došao je s papirima i pitao kakve su mogućnosti. Jedan nije došao”,. rekao je Zvonimir Šostar, prenosi Dnevnik.hr.

Kako je rekao, Linić je sa suprugom bio poslovno u Zagrebu, došao sa medicinskom dokumentacijom i na više mjesta se, objašnjava Šostar, raspitivao ima li mogućnost za cijepljenje. “Rekao sam mu da ako ostane da će se moći cijepiti, ako ne ostane da neće”, dodao je.

Ističe da Linić nije dobio cjepivo samo zašto što su prijatelji. “Bila je igra slučaja. Došao je pitati”, kaže Šostar i dodaje kako Linić spada u prioritetnu skupinu: “Nije to nikakav big deal, nije kršenje propisa. On je čovjek od 72 godine, teški šećeraš, dva puta dnevno je na inzulinu”, zaključio je.

Podsjetimo, Linić nije jedini koji se cijepio preko reda. Svakog je dana popis sve duži i duži.

Prvo se otkrilo da se cijepio rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras, zajedno sa suprugom. Boras je, kako su naveli, došao na stomatološke konzultacije i u tom je trenutku bilo viška doza od ranijih cijepljenja. Preko reda se cijepio i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, i to 13. siječnja dok je trajala prva faza cijepljenja za zdravstvene radnike i djelatnike i štićemnike domova za starije i nemoćne.

Preko reda su se cijepili i Zoran Gobac, potpredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, kao i političar Stipo Gabrić Jambo. U petak je, pak, na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite ravnateljica Zarazne Alemka Markotić priznala da je na klinici cijepila svoju majku.

 

Komentiraj