Timothée Chalamet me osudio kako bi osvojio Oscara, tvrdi Woody Allen

Timothée Chalamet jedan je od glumaca koji su radili s Woodyjem Allenom i koji su kasnije rekli kako se ta suradnja više neće ponoviti zbog sumnji da je Allen seksualno iskorištavao svoju tada sedmogodišnju usvojenu kći Dylan Farrow. Chalamet imao je glavnu ulogu u posljednjem filmu Woodyja Allena „Kišni dan u New Yorku“ a kasnije je rekao da ne želi honorar od tog filma te će ga uplatiti trima humanitarnim udrugama od čega je jedna Time’s Up.  Međutim, u upravo objavljenoj autobiografskoj knjizi  „Apropos of Nothing“ Allen je napisao kako je Chalamet to rekao zato što je tada bio nominiran za Oscara za ulogu u filmu „Skrivena ljubav“.

„Sve tri glavne uloge u filmu ‘Kišni dan u New Yorku’ bile su izvrsne i bilo je zadovoljstvo raditi s njima. Timothée je kasnije javno rekao kako žali zbog rada sa mnom te kako će novac dati u humanitarne svrhe ali se kasnije kleo mojoj sestri kako je to napravio jer je bio nominiran za Oscara za film ‘Skrivena ljubav’. On i njegov agent smatrali su da ima veće šanse za osvajanje Oscara ako me osudi pa je to i napravio“, napisao je Allen u svojoj knjizi. Chalamet nije osvojio Oscara, te ga je godine osvojio Gary Oldman za ulogu Winstona Churchilla u filmu „Prijelomni čas“.

Ostali glumci i glumice koji su osudili Woodyja Allena bili su Greta Gerwig, Mira Sorvino, Colin Firth, Michael Caine i Jeff Daniels. „Činjenica da ovi glumci i glumice nikada nisu ušli u detalje cijelog slučaja (tada ne bi mogli doći do zaključka s takvom sigurnošću) nije ih spriječilo da javno govore i ustrajno me osuđuju“, piše dalje u knjizi gdje Allen dodaje „neki kažu da je sada njihova politika takva da uvijek vjeruju ženi. Nadam se da će većina ljudi koji razmišljaju odbaciti takve banalnosti“.

Alec Baldwin, Scarlett Johansson, Diane Keaton, Javier Bardem i Joy Behar su glumci koji su govorili u Allenovu obranu.

Komentiraj