ČERVAR: “Neće biti lako”

Hrvatska rukometna reprezentacija se nakon Graza preselila se u Beč gdje nastavlja natjecanje drugog kruga Europskog prvenstva i gdje je odmah čeka Austrija, jedan od tri domaćina ovoga prvenstva.

Ta je reprezentacija kao i Hrvatska prvi dio odradila savršeno i s tri pobjede, odnosno dva boda ušla u drugi krug natjecanja. Austrija je redom pobijedila Češku 32-29, Ukrajinu 34-30, i na kraju sjevernu Makedoniju 32-28. Postigli su gotovo sto pogodaka (98), iz 138 udaraca, što je iznimno visok učinak od 71 posto, a primili 87 pogodaka.

Glavna zvijezda reprezentacije je momčadski kolega Domagoja Duvnjaka iz Kiela, Mykola Bylik. On je trenutačno prvi strijelac prvenstva s 28 pogodaka iz 40 udaraca ili 70 posto realizacije. Uz njega tu je još jedan odličan igrač iskusni Janko Božović koji je postigao 19 pogodaka iz 30 pokušaja i trenutačno je sedmi strijelac Europskog prvenstva. Austrijanci imaju i vrlo dobrog vratara Thomasa Eichbergera, a tu su i dva vrsna krila iz Bundeslige Robert Weber  (NordhornLingen) i Raul Santos (Leipzig), dakle suigrač Marka Mamića.

Hrvatska je do sada s Austrijom igrala pet puta i pobijedila je u svim susretima. Jedanput je to bilo upravo na Europskom prvenstvu i baš u Beču 2010., također u drugom krugu. Tada je Hrvatska pobijedila 26-23, i izbornik je i tada bio Lino Červar.

“Varaju se oni koji misle da će biti lako. Oni su jedna respektabilna reprezentacija, moramo biti mentalno jaki da im se možemo suprotstaviti. Moramo spriječiti njihovu tranziciju koja je vrlo dobra kod njih. Mi moramo voditi igru, mi ne smijemo dozvoliti da oni nama nametnu igru”, izjavio je Červar.

Igor Karačić se slaže s izbornikom da se Austriju ne smije podcijeniti.

“Ne smijemo se zavaravati, moramo dati sve od sebe. Moramo ih analizirati još jednom i ne smijemo se poskliznuti. Mislim da smo spremni i da znamo koje su nam šanse. Svi smo s glavom sto posto unutra jer jedino tako možemo ići naprijed. Moramo pokazati da ova naša igra nije slučajna”, kazao je Karačić.

“Oni igraju razne varijante, golman im je u dobroj formi. Najviše nam opasnosti dolazi s lijeve strane od Bylika”, dodao je.

Utakmica između Austrije i Hrvatske na rasporedu je u četvrtak 16. siječnja i igra se u 18,30 sati.

Komentiraj