Hollywood nije htio Salmu Hayek, Cameron Diaz trebala je glumiti u filmu “Desperado”

Ovog ljeta obilježeno je 25 godina otkako se u kinima počeo prikazivati film Roberta Rodrigueza „Desperado“ u kojem glavne uloge imaju Antonio Banderas i Salma Hayek. U to vrijeme, početkom devedesetih,  Salma Hayek bila je iznimno popularna u rodnom Meksiku zahvaljujući sapunici „Teresa“ da bi joj uloga u filmu „Desperado“ otvorila mnoga vrata u Hollywoodu. Sada, 25 godina kasnije, Salma Hayek je u intervjuu za magazin Elle rekla kako  nije trebala dobiti tu ulogu, iako bi to bilo sasvim logično s obzirom da je Caroline, koju ona glumi u filmu „Desperado“, Meksikanka.

Rodriguez je zapazio Salmu Hayek nakon što ju je gledao u meksičkom talk showu kojom prilikom je rekla kako želi da se poveća broj latinoameričkih glumaca u Hollywoodu. Kada ju je voditelj talk showa pitao zašto bi riskirala s karijerom u Hollywoodu ako je poznato da latino glumice ne dobivaju značajnije uloge u hollywoodskim filmovima, ona je odgovorila „Promijenit ću to. To nije normalno“. Nakon tog intervjua Rodriguez joj je ponudio ulogu Caroline u filmu „Desperado“.

Iako je bila Rodriguezova želja, kompanija Columbia Pictures koja je financirala film tražila je od Salme Hayek da dođe na audiciju s obzirom da je za njih ona bila nepoznata i nedokazana glumica. Salma Hayek došla je na audiciju gdje je bilo mnogo latino glumica koje su željele istu ulogu. Međutim, Columbia Pictures namjeravala je dati tu ulogu nekoj tada poznatoj glumici bez obzira što ta glumica nije Meksikanka.

„Sjećam se da je Cameron Diaz tada bila jako popularna, a kako joj je prezime Diaz, rekli su da ona može proći kao Meksikanka. Kažem vam, Columbia Pictures željela je Cameron Diaz u ulozi Meksikanke“, ispričala je Salma Hayek. No, tada se saznalo da je obitelj oca Cameron Diaz podrijetlom s Kube, a ne iz Meksika, pa su Salmu Hayek ponovo pozvali na audiciju, te je tek tada dobila ulogu. Ulogu nakon koje je postala zvijezda u Hollywoodu.

Komentiraj