Budimir: Svjestan sam da je bio VAR, gola ne bi bilo

U svom trećem nastupu za Hrvatsku 29-godišnji napadač španjolskog prvoligaša Osasune Ante Budimir postigao je prvi pogodak za “vatrene” koji će mu ostati u posebnoj uspomeni, iako je postignut iz dvojbene situacije.

“Prvi gol za reprezentaciju sigurno da me čini posebno radosnim. Pogledao sam snimku i svjestan sam da je bio VAR da ne bi bilo gola. Međutim, ja ću ga posebno zapamtiti”, rekao je Budmir nakon dvoboja u Istanbulu u kojem je Hrvatska odigrala 3-3 protiv Turske.

Snimka je pokazala da je Ante odnio loptu ispred turskog braniča laktom i tako si stvorio priliku za pogodak u kojoj je pokazao iznimnu hladnokrvnost.

“Išao sam u pritisak i bio sam jako blizu stoperu. On je zamahnuo i poluinstiktivno sam se malo okrenuo i krenuo tijelom naprijed. Nisam znao što će napraviti, hoće li me pogoditi u glavu ili negdje. Na kraju je lopta bila ispred mene i u tom trenutku idem završiti akciju. To je ono što me interesira”, objasnio je napadač akciju za 1-1 iz svog kuta.

Hrvatska je nakon tog pogotka još dvaput zatresla mrežu domaće reprezentacije, ali do pobjede nije stigla. Budimir nije bio nezadovoljan.

“Dobar test. Mislim da smo bili bolja ekipa. Uz malo koncentracije, odlučnosti, konkretnosti, moglo je to biti završeno, riješeno ili spriječeno. Dobar test i idemo dalje.”

Svojim igrama, a sada i pogotkom, sve više skreće izbornikovu pozornost na sebe.

“Svjestan sam da nemam puno vremena, nemam ni malo godina. Moje prve utakmice nisu sa 20 nego sa 29, onda u skladu s tim, kako ide cijela ova priča, moram biti brz, konkurencija je velika. Nastojim iskoristiti svaku minutu koju imam. Miran sam, znam da dajem svoj maksimum.”

Pred Hrvatskom je za tri dana u Solni možda i odlučujuća utakmica u drugom izdanju Lige nacija. Cilj je svima jasan.

“Želimo zadržati našu poziciju u elitnoj skupini. Igramo s direktnim konkurentima. To su u ovom trenutku Šveđani. Danas su se dobre stvari mogle izvući. Važna je utakmica ispred nas. Vjerujem u ekipu, bit će to dobro”, optimističan je hrvatski napadač.

Komentiraj