Božinović: “U tijeku su izvidi DORH-a i policije vezano uz pucanje mjera”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je, nakon svečanosti povodom Dana policije. Komentirao je curenje odnosno proboj mjera u policijskoj akciji Janaf.

“Naravno da to nije dobro. Međutim, koliko mi je poznato, rade se izvidi iz DORH-a u koordinaciji s policijom, koji su usmjereni na otkrivanje razloga i koji su usmjereni na pucanje tih mjera. Onaj najvažniji dio posla kad se radi o kriminalističkom istraživanju dovršen je na način da su podnesene odgovarajuće kaznene prijave. Na tome rade DORH i policija i siguran sam da će nas obavijestiti kad će imati neke rezultate”, kazao je Božinović.

Naglasio je kako su sva ta kriminalistička istraživanja dugotrajna. “Ono što opet želim naglasiti, sva ta kriminalistička istraživanja su dugotrajna. Kad prođe nekoliko mjeseci i kad ono rezultira prikupljanjem dovoljnog supstrata dokaza, to znači samo dvije stvari – da se radilo kvalitetno i da se radilo onako kako zakon to nalaže, a to je očuvanje tajnosti izvida”, rekao je Božinović.

Božinović je komentirao najavu predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Nikše Vukasa, koji je kazao da će biti sazvana sjednica Odbora te kako je od ministra Božinovića zatraženo objašnjenje zbog čega cure informacije i što rade da se to spriječi. “DORH i policija i policija provode izvide. Oni su ti koji na tome rade i obavijestit će javnost o rezultatima tih izvida. Predsjednik Odbora se uvijek može obratiti MUP-u i policiji. Zahvaljujem mu na komunikaciji s policijom”, zaključio je ministar unutarnjih poslova.

Komentiraj