BOŠNJAKOVIĆ: “Malo nam je falilo do tog petog mandata”

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković komentirao je u ponedjeljak HDZ-ov rezultat na izborima za Europski parlament. Stranka je, podsjetimo, osvojila četiri mandata, jednako kao i SDP.

“Postavili smo za cilj pet zastupnika. Malo nam je falilo do tog petog. Sada je na našim stranačkim tijelima da napravimo analize, da vidimo gdje je to trebalo biti bolje. Četiri zastupnika imamo, svatko od njih treba u Europskom parlamentu biti vidljiv i boriti se za interese Hrvatske”, rekao je Bošnjaković dodajući kako o rezultatima ne treba govoriti kao o neuspjehu HDZ-a.

Ministar Bošnjaković se osvrnuo na izborni uspjeh Mislava Kolakušića, koji je osvojio jedan mandat u Europskom parlamentu.

“Građani su cijeli niz godina nezadovoljni pravosuđem. To se vidi po svim anketama. S druge strane, mi vidimo da su brojke koje pravosuđe ostvaruje iz godine u godinu sve bolje. To su stvari koje se ne mogu dogoditi preko noći. To je procesu kojem stalno treba raditi iskorake prema boljem. Mi imamo plan i program. Jedna od temeljnih mjera za budućnost je svakako digitalizacija. Želimo smanjiti broj neriješenih predmeta, vidi se da to iz godine u godinu ide na bolje. Ali kada digitalizacija zaživi, za što mi stvaramo preduvjete, da će ti koraci biti puno vidljiviji, da će rezultati biti bolji”, poručio je Bošnjaković.

Komentiraj