Bogatstvo Kanye Westa doseglo je vrijednost od 6,6 milijardi dolara

Prema Bloombergu, američka rep zvijezda i američki predsjednički kandidat Kanye West sada vrijedi 6,6 milijardi dolara. Njegova neto vrijednost povećala se za preko 500 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Otprilike u to vrijeme prošle je godine rap zvijezda napokon probila prag od devet znamenki i postala certificirani milijarder. Sada, nakon sjajne prodajne godine za njegovu marku tenisica i odjeće Yeezy i otvaranja novog Yeezy partnerstva s Gapom, vidio je kako je njegovo bogatstvo skočilo oko 500 posto. Kao i sve procjene neto vrijednosti, neke od njih temelje se na nestalnim špekulacijama na tržištu. Međutim, Yeezyjevi visoki ugovori s Adidasom i Gapom lansirali su njegovu vrijednost od 3,2 do 4,7 milijardi dolara. Budući da je West i dalje jedini vlasnik tvrtke, taj se novac može pripisati njegovoj osobnoj neto vrijednosti, koja također uključuje još 1,9 milijardi dolara iz njegovog glazbenog kataloga, osobni novac, zalihe i ostalu imovinu.

U vrijeme kada su mnogi Amerikanci doživjeli ekonomski slom zbog koronavirusa, poslovanje tvrtke Yeezy je procvjetalo. Prošle je godine prodaja njegovih Adidas tenisica porasla za 31 posto, što je donijelo 1,7 milijardi dolara godišnjeg prihoda, a njegovo partnerstvo s tvrtkom Gap, koje bi trebalo zaživjeti do srpnja ove godine, u prvoj godini poslovanja bi mu trebalo donijeti oko 150 milijuna dolara prihoda.

Prema financijskim dokumentima koje je Bloomberg pribavio, Gap vjeruje da će ulaganje u liniju odjeće Yeezy u roku od osam godina postati operacija vrijedna milijardu dolara, za koju se nadaju da će privući mlađu generaciju koju trenutno ne uspijevaju privući. Ukratko, unatoč prilično neuspješnoj  predsjedničkoj kampanji, njegovom padu rejtinga  kao glazbenika i njegovoj drskoj osobnosti koja mu nije donijela ništa dobro u medijima, 43-godišnji reper trenutno je financijski uspješan više nego ikada prije. S obzirom na to da je prije manje od pet godina tvrdio da ima 53 milijuna dolara duga, to je tek podvig vrijedan pažnje.

Komentiraj