Billie Jean King za ukidanje zabrane nastupa Rusima i Bjelorusima u Wimbledonu

Bivša američka tenisačica Billie Jean King pozvala je organizatore Grand Slam turnira u Wimbledonu da ruskim i bjeloruskim igračima te igračicama ukinu zabranu igranja na londonskom turniru.

“Radite kao drugi Grand Slam turniri. Život je prekratak”, rekla je Billie Jean King na turniru Australian Opena u Melbourneu.

All England Tennis Club, organizator engleskog turnira, planira zadržati zabranu i ove godine nakon što je prošle donesena zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

“Mislim da bi trebali dobiti bonuse. Neka igraju i dobiju svoj novac”, dodala je Billie Jean King, osvajačica 12 grand slam naslova.

Prošle godine Britanska teniska federacija (LTA) i All England Tennis Club su ruskim i bjeloruskim igračima te igračicama zabranili sudjelovanje na Wimbledonu.

ATP i WTA donijeli su odluku da Wimbledon neće donijeti bodove za ranking ljestvice.

Ostala tri Grand Slam turnira Australian Open, Roland Garros i US Open dopuštaju ruskim i bjeloruskim igračima te igračicama da igraju te da skupe svoje bonuse i bodove, ali pod neutralnom zastavom.

Tenisačica Aryna Sabalenka iz Bjelorusije nedavno je izjavila kako je isključenje ruskih i bjeloruskih igračica iz Wimbledona prošle godine bilo uzaludno i da se stvarno nada promjeni odluke u ovoj godini.

Komentiraj