BEROŠ POTVRDIO: Koronavirusom zaražen i jedan liječnik s Rebra

Ministar zdravstva Vili beroš potvrdio je u ponedjeljak ujutro kako je koronavirusom zaražen i jedan liječnik s Rebra.

Beroš je za Dnevnik.hr kazao da je liječnik obrađen epidemiološki te hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Oboljeli je boravio u inozemstvu proteklih 15 dana. U samoizolaciji je još 11 djelatnika KBC-a.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je 49 ljudi zaraženo koronavirusom. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Nacionalni stožer objavio je da uazimo u treću fazu obrane i jaču aktivaciju zdravstvenog sustava.

Hrvatske vlasti u nedjelju su na gotovo cijelu Europu proširile krug zemalja iz kojih će se nakon ulaska u Hrvatsku morati u samoizolaciju na 14 dana, priopćio je MVEP, naglasivši da se mjera jednako odnosi na hrvatske i strane državljane.

Preporučuje se do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 100 ljudi. Preporuka je da se javne priredbe sportskog ili zabavnog sadržaja ne održavaju (noćni klubovi, koncerti i sl.) Preporučuje se održavanje sportskih natjecanja bez gledatelja.

Prema podacima WorldoMetersa u svijetu je koronavirusom zaraženo 169.907 ljudi. Umrlo je 6.520, osoba, a izliječeno je njih 77.776.

Komentiraj